Barcelona-fölény az Évszázad csapatában

Akt.:
Olyan legenda is helyet kapott a csapatban, mint Puyol
Olyan legenda is helyet kapott a csapatban, mint Puyol - © Fotó: AFP
Barcelona – Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapja jövő héten mutatja be az idei legjobb csapatot, addig is a korábbi 16 kiadás alapján összedobtak egy álomcsapatot, az évszázad legjobb együttesét – számol be róla az országos sportnapilap online kiadása.

A játékosok aszerint kerültek be a gárdába, hogy hányszor választották be őket az év legjobb csapatába.

Az összeállításban nagy a Barcelona fölénye, hiszen a katalánok adják a védelem (Carles Puyol, Gerard Piqué) és a középpálya magját (Xavi, Andrés Iniesta), és ott van még Lionel Messi is.Az argentin támadót nyolcszor is beválasztották az Év Csapatába, nála többször csak Cristiano Ronaldo (11) került be. A harmadik támadó az Arsenal-legenda, Thierry Henry (5), aki szintén szerepelt később a Barcelonában.

A középpályát Steven Gerrard egészíti ki, őt ugyanúgy háromszor választották be, mint Kakát (5 jelölés), Ronaldinhót (4), Pavel Nedvedet (3) és Zinédine Zidane-t (3), de őt hétszer is jelölték az Év Csapatába, amivel minden társánál (lásd a zárójeles megjegyzéseket) többet tud felmutatni.

A védelemben Sergio Ramos (6) és Philipp Lahm (5) található még a két barcás mellett, a kapuba pedig a harmadik Real Madrid-játékos, Iker Casillas (6) kerülne.

HBN


Az Évszázad csapata

Casillas – Ramos, Piqué, Puyol, Lahm – Gerrard, Xavi, Iniesta – C. Ronaldo, Messi, Henry.