Barátság horoszkóp I. rész

Barátság horoszkóp I. rész
Az asztrológiában nagyon karakteres jelei vannak annak, hogy kik illenek hozzánk, kikkel érthetjük meg magunkat már az első pillanatban, és kik azok, akiket ösztönösen elkerülünk.

A tűzjegy szülöttei (a Kosok, Oroszlánok, Nyilasok) egymással jól kijönnek, mert bár állandóan keresik a konfliktust, a kihívásokat, ha a világgal kell szembeszállni, nagyon jó szövetségesei egymásnak. A bajban mindig megtalálják azt a pontot, ahol együtt működhetnek, és egymásért bármilyen áldozatra képesek.

A földjegy szülöttei (a Bikák, Szüzek, Bakok) inkább a vízjegyűekkel tudják megérteni magukat. Mélyen érzők, de épp ezért nehezen megközelíthetőek. Csak kevés barátjuk van, mert nagyon magasra teszik a mércét, ám akit a szívükbe fogadtak, ahhoz végtelenül tudnak ragaszkodni. Nem tolakodóak, nem erőltetik magukat a másikra, nem sértődnek meg, ha hetekig nem keresi őket a másik, s ha baj van, okos, gyakorlatias, megbízható ötletekkel segítenek.

A levegőjegy szülöttei (az Ikrek, Mérlegek, Vízöntők) beszédesek, könnyen barátkoznak, de inkább a laza kapcsolatokat kedvelik. A tűzjegyűekkel találják meg legkönnyebben a hangot. De arra már nem nagyon fektetnek hangsúlyt, hogy ápolják is a barátságot, akkor keresik a másikat, ha valami érdekük fűződik hozzá, s az áldozatok elől is hamar kitérnek. Gyakran még az ígéretüket is könnyen elfelejtik.

A vízjegy szülöttei (Rákok, Skorpiók, Halak) nagyon mély érzésűek, leginkább egymással, illetve a földjegyűekkel ápolják a barátságot. Tetteiket a szeretet vezérli. Ám olykor már-már fojtogató a nagy ragaszkodásuk. Önfeláldozásra is azonnal készek, ők azok, akik akkor is a fuldokló barátjuk után ugranak, ha maguk sem tudnak úszni.

Kos (III.21.-IV.20.)

Könnyen köt ismeretséget, könnyen barátkozik, de mert túl őszinte, már-már naiv, gyakran érheti csalódás. Meglehetősen eredmény-centrikus, ezért inkább önmagára figyel, mint a környezetére. Élete különböző szakaszaiban épp úgy cserélődnek a barátai, mint az érdeklődési köre.
Akikkel érdemes barátkoznia: a Vízöntő, a Nyilas és az Oroszlán gondolkodásmódja és temperamentuma is illik a Koshoz.
Akiket jobb, ha elkerül: a Rák állandó érzelmi hullámzásaival, a Bak merevségével, a Skorpió kemény céltudatosságával nem tud mit kezdeni.
Ha a barátnője Kos: Fel kell vennie azt a pörgős tempót, amit ő diktál, különben aligha találkozhatnak. Inkább önnek kell alkalmazkodnia, mert ő mindig magához ragadja a kezdeményezést. Ha nem akarja elveszíteni, sose rivalizáljon vele.

Bika (IV.20.-V.20.)

Zárkózott, befelé forduló, nem szívesen tárja fel a titkait mások előtt. Nem is nagyon barátkozik. Ám ha végre talál valakit, akiben megbízhat, élete végéig ragaszkodik hozzá. A barátságban türelmes, megbízható.
2006-ban váratlan események teszik próbára a kapcsolatait, amikor nem annyira ön, mint a környezete szorul majd segítségre.
Akikkel érdemes barátkoznia: a tartózkodó Szűz, a megfontolt Bak és az alkalmazkodó Halak mellett biztonságban érzi magát.
Akiket jobb, ha elkerül: az Ikrek és a Vízöntő. Annyira eltérő a természetük, hogy egyetlen közös témájuk sem akad.
Ha a barátnője Bika, biztos lehet benne, hogy éjjel egykor is felhívhatja bánatával, és ő segíteni fog. Viszont nagyon fel tudja dühíteni a fölösleges kérdezősködéssel, meg azzal is, hogyha pontatlan, vagy ha nem tartja magát a megbeszélt dolgokhoz.

Ikrek (V.21.-VI.21.)

Igazi tárasági lény, könnyen köt ismeretséget, élvezi a pörgős életet, tehát a barátait is úgy válogatja meg, hogy egy percig se unatkozhasson a társaságukban. Szereti élményeit, tapasztalatait azonnal megosztani valakivel. Idén nyáron felébred lelkében a kisördög, és a barátnője partnerével kezd flörtölni. Még ha nem is komolyak a szándékai, a barátságot ezzel végleg tönkre teheti.
Akikkel érdemes barátkoznia: a temperamentumos Kos, a világmegváltó Vízöntő. De jól ki tud jönni a Mérlegekkel is.
Akiket jobb, ha elkerül: a Skorpiót túl keménynek, a Bikát lassúnak, a Bakot vaskalaposnak tartja.
Ha a barátnője Ikrek, egy percig sem fog unatkozni mellette. De arra számítson, hogy ez a barátság csak addig él, amíg ön ápolja. Tudomásul kell vennie, hogy az Ikrek ezernyi dologgal foglalkozik, örökké késésben van, s talán még a megbeszélt találkozót is elfelejti, mert egy érdekesebb programja adódott.

Rák (VI.22.-VII.22.)

Nagyon vágyik arra, hogy valakihez tartozhasson. A Rák gyerekek már az óvodában kiválasztanak maguknak egy barátnőt, akit körülrajonghat, s akinek elpanaszolhatja apróbb sérelmeit. A barátnőihez akkor is ragaszkodik, ha új környezetbe kerül, vagy ha családot alapít. Ha valaki megbántja, azzal élete végéig képes haragot tartani. Az idén a barátai révén még a karrierje is új irányt vehet.
Akikkel érdemes barátkoznia: a Bika türelmét, a Bakok higgadtságát, a Halak érzékenységét értékeli, de a Skorpiókkal is könnyen szót tud érteni. Akiket jobb, ha elkerül: a Kos, mert szinte minden percben meg tudja bántani valamivel, az Oroszlán, mert előbb-utóbb ki fogja használni.
Ha a barátnője Rák, akkor azt is el kell fogadna, hogy ő mindig mindent meg akar oldani, persze a saját ízlése, temperamentuma szerint, és el sem tudja képzelni, hogy ami nála beválik, az másnál talán épp az ellenkező hatást éri el.

Oroszlán (VII.23-VIII.23.)

Nagylelkű, becsületes, játékos természetével könnyen szerez barátokat. Mindent elkövet, hogy a barátai jól érezzék magukat, örömmel gondoskodik a szórakoztatásukról, még nyaralni is együtt járnak, s ilyenkor természetesnek veszi, hogy ön állítja össze a programot. Az idén a Szaturnusz negatív hatása miatt vissza kell vennie ebből a nagyvonalúságából. Ha nem szégyell kérni, a barátai átsegíthetik élete nehéz percein.
Akikkel érdemes barátkoznia: nem fogja megunni a Nyilas lelkesedését, a Kos pedig ki tudja zökkenteni a lustaságából, és együtt nagy dolgokra képesek. Egy másik Oroszlánnal csak akkor barátkozzon, ha azonos a hobbijuk, az érdeklődési körük, ám teljesen különböző típusú férfi az ideáljuk.
Akiket jobb, ha elkerül: a vizes jegyek szülötteit túlságosan érzelgősnek tartja. Hamar sistergős veszekedésbe torkollhat még a legkisebb nézeteltérés is. (Márpedig szinte semmiben nem egyezik a véleménye a Halakkal és a Rákkal.)
Ha a barátnője Oroszlán, a nagyvonalúságát mindaddig élvezheti, amíg dicséri, és azt érezteti vele, hogy ő a leg… A legjobb, a legszebb, a legháziasabb. Őt ugyanis csak dicsérni lehet, kritizálni nem. Évtizedes barátságot képes felrúgni, ha valaki az önérzetében sérti meg.

Szűz (VIII.24.-IX.23.)

Egész lényére a sokoldalú érdeklődés jellemző, ugyanakkor nem elég nyitott a világra. Nagyon igényes, semmit nem tud megállni szó nélkül, ami nem az elképzelései szerint történik. Maximalista az élet minden területén, így a barátai kiválasztásában is.
Akikkel érdemes barátkoznia: a Bika és a Bak az állandóságot, a biztonságot adhatja meg, a Rák az érzelmekre tanítja meg.
Akiket jobb, ha elkerülnie: A Skorpió kritikus megjegyzéseit, a Vízöntő különcségét, a Kos állandó vibrálását képtelen megszokni.
Ha a barátnője Szűz, el kell fogadnia, hogy a legapróbb hibáját is a fejére olvassa. És az is gyakran megesik, hogy egy határidős munka miatt lemondja a hetekkel korábban megbeszélt közös programot. Viszont arra mérget vehet, hogy ha baj van, azonnal mindent félretesz, és rohan, hogy segíthessen.

Forrás: Astronet.hu