Barátokra lelt Debrecenben a krónikus beteg, fél tüdővel élő kislány

Akt.:
Niki a debreceni diákokkal (képünk előterében, az első ülő kislány balról)
Niki a debreceni diákokkal (képünk előterében, az első ülő kislány balról)
Debrecen, Sáp – A Sápon lakó beteg kislány debreceniekkel közös nyári táborozásra kapott meghívást.

Olvasóink többsége biztosan emlékszik a karácsonyi akciónkra, melyben Nikit és családját ajánlottuk az adományozók jóindulatába. A sápi kislánynak ugyanis csecsemőkorában eltávolították a fél tüdejét, emiatt a fejlődése folyamán maradandó torzulás keletkezett a gerincében. Ha folytatódik, akkor olyan műtétre lesz szüksége, amivel 13-14 éves korában végleg megállítják a növekedését. A veszélyes operáció talán elkerülhető, ha állandóan viseli a törzsét rögzítő kemény, műanyag merevítőt, illetve sokat tornázik, nyújtja, egyenesíti a gerincét.

Karácsony előtti cikkünkben megírtuk, hogy nagy szolgálatot tenne egy bordásfal, amit addig nem sikerült megvásárolniuk.

Többen ajánlottak segítséget: a kért nyújtóeszközt vagy az árát. Végül a legközelebbit – a sápi önkormányzatnál a tornaterem építésekor kimaradt bordásfalat – kapta meg a kislány. Sok más adománnyal (tüzelő, ruhanemű, háztartási felszerelés, élelmiszer, tisztítószer, vásárlási utalvány stb.) és anyagi támogatással halmozták el a családot a segíteni kész emberek.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium pedagógusai és tanulói egy jótékony akciójuk révén szintén jelentős összeget utaltak az édesanya számlájára.

Befogadó iskolások

Jelentkezett azonban egy másik diákcsoport is: a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola 4. b. osztálya, melynek tanulói – Thurzó Judit osztályfőnök kezdeményezésére – év elején vették fel a kapcsolatot a szintén negyedikes Nikivel. A kislány egy februári napon járt a Szabó Kálmán utcai iskolában, ahol a 4.b-sek érdeklődve, barátként fogadták. Néhány tanulóval azóta több e-mailt is váltott. Ugyanekkor Thurzó Judit tanárnő meghívta őt és 7 éves öccsét az általa alapított nyári sport táborba. Egy hetet töltenek majd együtt a debreceni Kerekestelepi Kempingben, amiről terveink szerint szintén hírt adunk.

HBN–SzKKrónikus beteg, de kitűnő tanuló

A gondos szülők erőfeszítései ellenére nagy szükség lenne jó szándékú idegenek segítségére.

 


Mosószer, tisztítószer kevesebb érkezett

Már egy kisebb irodányi padlót megtöltöttek a két családnak küldött adományok!

 


Köszönet illeti olvasóinkat: valóra vált a nehéz sorsú sápi család álma

Legalább félszáz olvasót érintett meg a sápi család sorsa: pénzt, utalványt küldtek, ajándékokat hoztak.