Barátkozz Sün Barnabással!

Akt.:
Barátkozz Sün Barnabással!
© Fotó: archív
Debrecen – Megjelent foglalkoztató gyermekmagazinunk!

„Aranydombon járunk, egy szőlőskertben a város szélén. Azért nevezik így, mert nyáron, amikor magasan jár a Nap, a homokszemek úgy csillognak, mint a valódi arany. S domb azért, mert a szőlőskert régi csősze, Som apó csőszháza épp egy emelkedőre épült, ahonnan rálátni a kerekes kútra. Igazán finom vizet ad a kút, abból töltötte meg nagyapó a bádogkupát. Som apó valaha csősz volt itt, s bár már alig akad mit őrizni, a kis birtokon való munka megnyugvással tölti el.

– Nagyapa, szedjünk szőlőt is! – ajánlkozott Samu, de papa elmagyarázta, hogy a szőlőszem kicsiny még, egy egész nyár kell neki, hogy megérjen.”

Gyerekek, ha ti is szeretnétek megismerni az aranydombi meséket, akkor jó hírünk van: megjelent a Napló óvodásoknak és kis­iskolásoknak szóló foglalkoztató gyermekmagazinja, amelyben a hagyományőrző mesesorozat első részét olvashatjátok.

Magazinunk nyári számában ismét elkísérnek utunkra a rendőrök, s elmagyarázzák, hogyan lehet biztonságosan gördeszkázni és görkorcsolyázni. Beülünk a fogorvosi székbe is, de nyugalom, nem fog fájni! Új verseket tanulunk, színezünk, rajzolunk, és megtesszük első utunkat a találós kérdések világában.

Anyukák, apukák, nagyik! Ha szeretnék meglepni gyermeküket, unokájukat egy magazinnal gyermeknapon, akkor az legyen a Sün Barnabás, amelyben varázslatos színező, sok-sok fejtörő és nyereményjáték is található. Egy tábla csoki árán akár értékes ajándékot is nyerhet a lurkó, ha a magazinban található fejtörők megfejtéseit visszaküldi címünkre.

Lapunk küldetésének tekinti, hogy olvasó gyermekeket „neveljünk”, ezért következő számainkban egy-egy kortárs meseíróval készít Sün Barnabás miniinterjút, cserében bemutatunk egy olyan sikerkönyvet, amit minden kisgyermeknek érdemes elolvasni.

ÉKN