Barátja szerint bármikor megvakulhat a 26 évre börtönre ítélt Amanda Knox

Depresszióba esett, mert úgy érzi, hogy meg fog vakulni Amanda Knox, akit tavaly év végén 26 év börtönre ítélt egy olasz bíróság gyilkosságért és szexuális erõszakért – közölte vasárnap a Daily Mirror cím brit lap.

Az újság szerint barátja azt állítja, hogy az amerikai lány látása rohamosan romlik, bármikor megvakulhat mindkét szemére, és egyre többször esik mély depresszióba.

Tavaly év végén a perugiai bíróság a 22 éves Amanda Knox-ot gyilkosságért és szexuális erõszakért 26 év börtönre, 25 éves barátját, az olasz állampolgár Raffaele Sollecitót 25 év börtönre ítélte. Az áldozat a 21 éves Meredith Kercher volt.

A brit lány holttestét 2007. november 1-jén találták meg abban a házban, amelyet õ és Amanda Knox együtt béreltek, míg Perugiában tanultak. A halottkém megállapította, hogy a brit lány torkát többször átvágták. A nyomozók azt feltételezték, hogy a gyilkosság összefüggésben lehet a droggal és a szexszel.

A rendõrök hamar õrizetbe vették Amanda Knoxot, aki kezdettõl tagadta, hogy köze lenne a lány megöléséhez. Õrizetbe vették az amerikai lány olasz barátját, Raffaele Sollecitót is egy közös ismerõsükkel,Rudy Hermann Guedével együtt. Sollecito is tagadott, az afrikai származású, de gyerekkora óta Olaszországban élõ Guede viszont azt mondta, hogy a brit diáklány halálakor a helyszínen volt, de õ is tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Ennek ellenére Guede-t egy külön perben, októberben 30 év börtönre ítélték azzal a váddal, hogy õ fogta le az áldozatot, az amerikai lány és olasz barátja pedig elvágták a brit lány torkát.

Az ügyészség szerint az amerikai lány és a barátja drogoztak, majd csoportszexet kezdeményeztek, de Meredith Kercher elutasította ezt, ami miatt szóváltás kezdõdött, végül Knox késsel támadt a másik lánynak, miközben a barátja és a másik férfi lefogta õt. Az amerikai lány váltig állította, hogy a gyilkosság idején olasz barátjával volt annak lakásán, ahol füveztek, szeretkeztek és tévéztek.

Amanda Knox elvált szülei eddig egymillió dollárt költöttek arra, hogy bizonyítsák lányuk ártatlanságát. Mint mondták, bíznak abban, hogy a fellebbezést elfogadja az olasz bíróság, habár az elsõ meghallgatás csak jövõre kezdõdhet.

Amanada Knox 23 éves David Johnsrud nevû barátja a lány szülein keresztül értesült az állapotáról. A férfi az nyilatkozta, hogy Knox nem kíméletlen, mint amilyennek leírta õt a média, szerette megölt barátnõjét, akikért virraszt is a börtönben. “Fontos, hogy mindenki tudja: Amanda bûnbánatot gyakorol, mert nem egy hideg ember, ahogy gondolják róla”.