Báránymentő rendőrök a 42-es főúton

Akt.:
Báránymentő rendőrök a 42-es főúton
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Berettyóújfalu – Nemcsak bölömbikát, hanem bárányt is mentettek a berettyóújfalui rendőrök a napokban – számolt be szerkesztőségünknek egy olvasó.

A rendőrség érdeklődésünkre megerősítette az információt, s azt közölte, a forgalomirányítást végző egyik rendőr este 10 óra magasságában báránybégetést hallott Mezősas felől. Némi szemlélődés után pillantotta meg a kis bárányt a szalagkorlát mellett. Azt írják, a jószág már teljesen át volt fagyva a hideg időjárás miatt. Egyikük az állatot a szolgálati autóba, az ülés elé leterített nylonzsákra rakta. Mint később kiderült, a bárány egy közeli tanyáról szökött meg. Az állatáért érkező gazda elmondta, hogy néhány napja született, így átfért a villanypásztor alatt.

HBN

Olvasónk korábban küldött levelét itt taláják:

Hétvégén – szombat este Önök is közzé tették (szerencsére), hogy a 42-es számú főúton a román határ felé közlekedő forgalmat elterelik. Ott a tereléskor a szolgálatot teljesítő rendőrök megmentettek egy 1-2 napja született kisbárányt – írja olvasónk.

Éppen az út szélén találtak rá a sötétben, egyedül volt, édesanyját keresve bégetett. Az autóba tették melegedni, és ha jól értesültem, még akkor este meg is találták a gazdát, akinek a közeli tanyáján született a bárány, ő vissza is vitte az édesanyjához a kicsit.

Szerintem ez a rendőr/ezek a rendőrök is megérdemelnek egy kis dicséretet 🙂


A bölömbika és a bárány mellett két kutya is hálás lehet az újfalui rendőröknek
Berettyóújfalu – A berettyóújfalui rendőrök egy bejelentés után Mezősas és Berettyószentmárton között, az út mellett két kiskutyát találtak. És ha már megtalálták őket, segítettek is rajtuk.


Bölömbikát mentettek az újfalui rendőrök, a fél útpályát lezárták miatta
Berettyóújfalu – A védett madár nekirepült egy, a 42-es számú főúton közlekedő kisbusznak. A berettyóújfalui rendőrök segítettek rajta.


Forgalomterelés volt a 42-es számú főúton
Berettyóújfalu, Biharkeresztes – Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a elterelték a személygépjárművek forgalmát a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.