Barabás Lajos nagyot küzdött a pontszerző helyért

Barabás Lajos
Barabás Lajos - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Szép sikert ért el Barabás Lajos az Amszterdamban megrendezett Masters világbajnokságon, a 44 ország 937 versenyzőjét felvonultató viadalon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola dzsudokája négy győzelem és két vereség után az ötödik helyen végzett az M3 kategória 73 kilogrammos súlycsoportjában.

Nem adták könnyen a pontszerző helyet a Masters vb-n, Barabás Lajosnak hat mérkőzésen kellett tatamira lépnie, súlycsoportjában 31-en neveztek. A csupa szív sportember jól kezdte a versenyt, első mérkőzésén térdelővállal, ipponnal verte a francia Maugert, míg a második körben a belga Delhaye-t jukóval győzte le. Barabás harmadik találkozóján egy vitatott ipponnal alulmaradt a francia Cuvillier ellenében, a vigaszágon azonban folytatódott a győzelmi sorozat: a debreceni cselgáncsozó előbb válldobással dobta ipponra a francia Rastier-t, de nem járt jobban a szintén francia Dallon sem, neki a támasztottgáncs lett a veszte. Barabás Lajos a harmadik helyért honfitársával, Büki Péterrel csapott össze, aki szoros meccsen, leszorítással győzte le.

– Sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni a bronzérmet, de azt hiszem, hogy ezen a világversenyen, egy ilyen erős mezőnyben elégedett lehetek az elért eredménnyel – kezdte Barabás Lajos. – Hihetetlen élmény volt Amszterdamban versenyezni és szurkolni a magyarokért, örülök, hogy részese lehettem mindezeknek. Köszönöm a családomnak, barátaimnak, akik ezt lehetővé tették, külön köszönettel tartozom az edzőimnek: Raus Tamásnak, Nagy Istvánnak és Balogh Csabának.

– Balogh Zoltán –


A tények

Masters vb, Amszterdam. 2015. 09. 21-24.

44 ország, 937 versenyző

M3 kategóriában

73kg (31 induló)

5. Barabás Lajos /4 győzelem (3 ippon-győzelem), 2 vereség/

hirdetés