Bár sokat futottak, de szervizelve voltak

Bár sokat futottak, de szervizelve voltak
© Fotó: Pixabay
Budapest – Jobban megéri volt céges járművet venni, mint külföldről választani használtautót.

A korábban vállalati flottába tartozó gépjárművek hosszú távon akár jelentősen kevesebbe kerülhetnek új tulajdonosaiknak, mint például akár a külföldről behozott használtautók – vélik a Business Lease Hungary Kft. szakértői.

Követhető múlt

A pontosan lekövethető szervizmúltnak, a garantált kilométeróra-állásnak, valamint a szakértő üzemeltetésnek és karbantartásnak köszönhetően ugyanis ezekhez az autókhoz nem kapcsolódnak olyan rejtett költségek, amelyek egy magánszemélytől származó használt gépjármű esetén a későbbiekben felmerülhetnek; ilyen lehet például akár egy az adásvételt nem sokkal követően felfedezett rejtett hiba komolyabb szervizelésének az ára.

Céges és magán

Ráadásul az utóbbi években a lízingpiacon egyre népszerűbbé váltak az olyan gépjárművek, amelyek mind a céges, mind a magán jellegű igényeket ki tudják elégíteni, vagyis a benzinüzemű alsó-középkategóriás vagy crossover típusú autók. „Aki manapság minőségi, megbízható forrásból származó, viszonylag új használtautót keres, az jó eséllyel a korábban céges flottákba tartozó gépjárművek között fogja megtalálni a számítását” – közölte Angyal Zsolt, a a cég operációs igazgatója. A válság alatt ugyanis drámai mértékben, éves szinten kevesebb mint felére csökkent a hazai újautó-értékesítések száma, aminek következtében ma jóval kevesebb néhány éves használtautó van a piacon, mint korábban jellemző volt.

HBN


Használtautó-piac (illusztráció)
Borsod-Abaúj-Zemplén - Milyen autót tudunk venni, ha „csak” 1 millió forintunk van rá? Mit ajánl a sokat látott nepper? János – aki teljes nevét nem vállalta – jó ideje benne van a használt­autó-bizniszben, igaz, elmondása szerint néha ki-kimaradt néhány év. Voltak turpisságok, de… – A 90-es év...

Érdemes alaposan körbejárni a kérdést...
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Érdemes minden esetben a márkaszerviz segítségét kérni. A statisztikák szerint év végén egyre többen szánják rá magukat használt­autó-keresgélésre, hogy a tavasz bekövetkeztével már újdonsült autóval kezdődhessen a szezon. A vásárlás előtt érdemes a márkaszerviz s...