Helyi közélet

2016.11.21. 12:18

Közmunkából a munkaerőpiacra Tetétlenen

Tetétlen - Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyiek munkát kapjanak.

Tetétlen - Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyiek munkát kapjanak.

Továbbra is sikeresen működik a közmunkaprogram a településen. Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester elmondta, jelenleg 135 fő dolgozik a közfoglalkoztatásban. – Legtöbbjük a mezőgazdasági programban vesz részt, ahol az önkormányzat földjeit művelik. Emellett bevonjuk őket a falut érintő munkálatokba, a belvízelvezető rendszeren is sokuk dolgozott. Folyamatosan azon vagyunk, hogy minél több embernek adjunk munkát. Ez nem csak a mi javunkat szolgálja, hanem az övékét is. Újabb és újabb pályázatokat nyújtunk be annak érdekében, hogy a falu lakossága munkához jusson. Most azt szeretnénk, hogy további tizennyolc fővel tudjuk növelni a közmunkások számát. Erre is és a hosszú távú közfoglalkoztatásra is beadtuk már a pályázatokat – ismertette Borbélyné Fülöp Hajnalka a közmunkaprogram távlati terveit.

– Aláírtuk a Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Program Út a munkaerőpiacra elnevezésű foglalkoztatási projektjét. A 25 év alattiaknak pedig folyamatosan elérhető az Ifjúsági Garancia program – mondta a polgármester.

Az első célja, hogy segítse azokat a 25 év feletti embereket – akár közfoglalkoztatottak, akár regisztrált álláskeresők –, akik képesek és készek munkát vállalni a versenyszférában. A második pedig azokat a 25 év alatti fiatalokat célozza meg, akik szeretnének belépni a munka vagy a tanulás világába.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában