Helyi közélet

2014.12.23. 13:19

Smink- és divattippek karácsonyra

Debrecen - A szeretet ünnepén különösen fontos szem előtt tartani, hogy a kevesebb néha több.

Debrecen - A szeretet ünnepén különösen fontos szem előtt tartani, hogy a kevesebb néha több.

Egy szép fekete ruha minden alkalomra tökéletes választás lehet, így van ez karácsonykor is, azonban, hogy még ünnepélyesebbé tegyük öltözékünket érdemes ezüst és arany kiegészítőkkel feldobni. Örök érvényű szabály, hogy a kevesebb néha több, ezért csínján a kiegészítőkkel, lehetőleg visszafogottabb, elegáns darabokat válasszunk a szeretet ünnepére.

Ha nem kedveljük a feketét, feltűnőbb színekben is pompázhatunk, hiszen az arany és az ezüst mellett, a karácsony színe a piros, a zöld, a fehér de akár a lila is. Színkavalkád azonban ne legyen rajtunk: próbáljuk meg a karácsonyi szettet maximum két színből összeállítani.

Mint már említettük, a karácsonyt inkább a visszafogottság jellemzi, ezért kerüljük a túl rövid szoknyát és a mélyen dekoltált blúzt, ha szeretjük a kihívó összeállítást, tartogassuk inkább szilveszterre. A szeretet ünnepéhez a letisztult vonalvezetésű ruhák illenek: jó választás lehet egy elegáns szatén blúz vagy ruha is.

Ne legyünk bohócok

A smink készítésénél soha ne hagyjuk ki az első lépést az alapozást, hiszen ezzel érhetjük el, hogy tartós maradjon és egységes hatást keltsen a smink. Döntsük el, hogy a szemünket, vagy az ajkunkat szeretnék hangsúlyozni, ugyanis ha mindkettő erősen kifestjük érvénybe léphet a bohóceffektus, melyet minden nő szeretne elkerülni. Idén nagyon trendi az arany szemhéjpúder és vörös, vagy élénk színű rúzs kombinációja. A füstös szem évek óta népszerű, ha azonban ezt választjuk, az ajkainkat semmiképpen ne hangsúlyozzuk egy élénk színű szájfénnyel. Végezetül a smink mindig legyen összhangban a választott ruhadarabbal, viszont ne legyen ugyan olyan színű az öltözet, kiegészítő és smink, ugyanis az unalmassá teszi az összhatást. Ha csillogó ruhát vagy kiegészítőket viselünk, inkább egy szolidabb sminket készítsünk, míg ha a ruha egyszerűbb, használjuk bátrabban a sminkecsetet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában