Helyi közélet

2015.05.30. 16:33

Olvasói levél: Nem bírom tovább visszatartani!

Debrecen - <em>Olvasom a Hajdú-bihari Napló május 16-i számában, hogy „temetik” a Petőfi téri illemhelyet. Az illetékesek több szempontból is alátámasztják, eme „szarkofág” készítésének feltétlen szükségességét, amit nem is akarok itt vitatni.

Debrecen - Olvasom a Hajdú-bihari Napló május 16-i számában, hogy „temetik” a Petőfi téri illemhelyet. Az illetékesek több szempontból is alátámasztják, eme „szarkofág” készítésének feltétlen szükségességét, amit nem is akarok itt vitatni.

Mindannyian tudjuk azonban, hogy van egy kis helyiség, amit otthon, a munkahelyünkön, de akár máshol is, naponta többször is fel kell keressünk! Ez néha, még az utcán jártunkban is előfordul velünk! Ekkor kezdődnek a gondok, hová szaladjunk? Debrecenben, ez egyre nagyobb gond, mert az utóbbi évtizedekben, a város nemhogy létesített volna nyilvános illemhelyeket – de három jut eszembe hirtelen, amiket bezártak! Ezek közül az egyik – a Petőfi téri –, amit most el is „temetnek”!

Miért nem működtetik? Gazdaságtalan, vélem hallani az illetékesek válaszát! Vajon a rómaiak annak idején hogyan csinálták, hogy Vespasianus császár még meg is tudta adóztatni őket? Véleményem szerint vannak intézmények, amiket a közösség érdekében akkor is fenn kell tartani, amikor az nem hoz hasznot. Ide sorolom a nyilvános illemhelyek megfelelő számú és színvonalú működtetését is.

Szintén aznapi hír a Naplóban, hogy városunkba látogat, Anita Isalska szabadúszó újságíró, a világ egyik legnagyobb turisztikai portáljának, a lonelyplanet.com-nak írja majd meg élményeit Debrecenről, rólunk. Remélem, ő kap majd megfelelő kíséretet, és nem szorul rá (mint egyébként a Debrecent járó turisták elég gyakran), hogy bekéredzkedjen valahová.

Apropó, egy ország turisztikai imázsa – de merem állítani, civilizáltságának megítélése is – nagyban függ az igénybe vett és vehető toalettek minőségétől!

Kedves Városanyák és Atyák, ha már miattunk, debreceniek miatt nem is fontos, de talán figyelemmel az óhajtva remélt növekvő turizmusra is, megérné elgondolkozni ezen a dolgon! Úgy képzelem, hogy az új és biztosan gyönyörű, hiper- és szupermodern Intermodális Központban majd létesül ilyen „műintézmény” is. És addig? „Addig folyvást küszködni kell”? , a költővel szólva.

- Dr. Körtvélyesi Andor, ­Debrecen -


Kíváncsi vagyok, hogy ki és mikor fog először a homokba pisilni. Nem mintha beteges kíváncsiság élne bennem eme, mondjuk a Szaharában, két oázis közt félúton, magánügynek tekinthető tevékenység iránt. Ám ha ezt Debrecen belvárosában követik el egy újonnan létrehozott felszínen, akár a várospolitika sajátos tesztjeként is értelmezhetjük. T. Szűcs József jegyzete.


Debrecen - Felújítani nem érdemes, mert állaga leromlott, újbóli működőképessé tétele sokba kerülne, és a főpályaudvar építésénél is útba lenne.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában