Helyi közélet

2015.03.18. 19:28

Művészetek egymás között

Berettyóújfalu - Elsőkönyves írónő bemutatkozásával nyílt meg Berettyóújfalu új kiállítóhelye.

Berettyóújfalu - Elsőkönyves írónő bemutatkozásával nyílt meg Berettyóújfalu új kiállítóhelye.A Makk Kálmán Moziban nyílt meg a Mozi Galéria, Berettyóújfalu új művészeti bemutatóhelye, ahol a szervezők nem csak a városban, hanem a térségben alkotó művészeknek is bemutatkozási lehetőséget kínálnak.

Elsőként Nagyrábéról Dezső Ilona Anna képeit, és Berettyóújfalu ifjú írójának, Berek Editnek az első könyvét ajánlotta az eseményen megjelentek figyelmébe a szervező, Kocsis Csaba népművelő, aki az előbbi gondolatokkal köszöntötte a hétfő esti megnyitó közönségét.

Formálódik a folytatás

Az alkotókat személyesen is jól ismerő, szintén helyi születésű író, Bíró Gyula, a művészeket bemutató megnyitójában az alkotási folyamat nehézségei mellett kiemelte az írás, a képzőművészet okozta egyedi pillanatnak fontosságát, örömét. Bai Károly irodalmi felolvasásai jó alapot adtak a művészek gondolatainak átadásához. Így az alkotók megszólalása, az alkotások születésének rejtelmeiről, még nagyobb figyelmet és érdeklődést váltott ki.

Dezső Ilona Anna, aki több művészeti ágban is jelentős eredményeket tudhat már magáénak, most a legújabb képeinek válogatását hozta el. Benne a virágok szépségeinek titkát, a bohóc szomorúságát, kutató alkotói kíváncsiságát, de mindezek előtt, a tájak festői látványát, érzelmi töltetét. Kifejezte azt a meg­győződését, hogy eredményes alkotás csak akkor lehetséges, ha az alkotóban meg van a szándék és a kitartás mindennap az önként vállalt, belső sugallatok létrehozására, közreadására.

Berek Edit Lélekvesztő című kötetének megszületését olyan indulásnak tekinti, amelynek már a folytatása is formálódik.

A korábbi könyvelői munka helyett, úgy gondolja, a következőkben irodalmi tevékenysége kerül előtérbe, erre reményt ad az első kötetének eddigi kedvező fogadtatása.

HBN–KS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában