Bankautomatán befizethetők a sárga csekkek

Új szolgáltatást vezet be a Magyar Posta és az Erste Bank április 1-jétől: a postai sárga csekkek befizethetők a bank 12 készpénzkiadó automatáján.

Az Erste és a postai banki szolgáltatások ügyfelei ingyen, más bankok ügyfelei a készpénzfelvételi tranzakció díjáért vehetik igénybe a szolgáltatást. A kísérleti időszak három hónap.

A sárga csekk iránti érdeklődés továbbra sem csökken. Tavaly 271 millió csekken összesen csaknem 3000 milliárd forintot fizettek be Magyarországon – mondta Szűts Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón. Az ügyfelek nem véletlenül ragaszkodnak a csekkhez: így maguk ütemezhetik kifizetéseiket, bármelyik postán fizethetnek, sokan pedig nyugtaként évekig őrzik a csekkvégeket.

A bankautomatás befizetésnél elkerülhető a készpénzfelvétel és a sorbanállás – mondta Papp Edit, az Erste Bank Hungary Nyrt. Elnök-vezérigazgatója. A gépi kitöltésű csekkeket egyelőre 12 helyen tudják befizetni az ügyfelek. Nyolc ATM Budapesten van, de található befizetésre alkalmas automata Budaörsön, Debrecenben, Győrben és Sopronban is, többnyire kiemelten forgalmas postákon és nagyáruházakban.

Az Erste és a postai banki szolgáltatások ügyfelei számára ingyenes a szolgáltatás, a többi bankártya esetében egy készpénzfelvételi tranzakció díjáért vehető igénybe. A kísérleti időszak három hónapos. Ha a tapasztalatok kedvezőek lesznek, a szolgáltatás általánosan is elérhető lesz az Erste bankjegykiadó automatáin.

– Független Hírügynökség –