Bánhatja, aki nem látta: a veszprémiek zsinórban kilencedik kupaaranyukat szerezték meg Debrecenben

Akt.:
A kupagyőztes veszprémi csapat
A kupagyőztes veszprémi csapat - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Főnix Csarnokba kilátogató nézőket déja vu érzés keríthette hatalmába, hiszen az előző évhez hasonlóan múlt szombaton újra Veszprém–Szeged mérkőzést rendeztek a debreceni kupadöntőben.

A bakonyiak tavaly felejthetetlen meccsen, szétlövésben fektették két vállra legnagyobb riválisukat. Az idei ütközet is rengeteg fordulatot tartogatott, a hazai gigászok ismét valódi kéziünnepet varázsoltak.

A svéd Jonas Kallman kezdte meg a gólgyártást. Jobban startoltak a trónkövetelő csongrádiak, Bánhidi Bence révén 3–1-re vezettek. Több se kellett a veszprémieknek, akik egy 5–0-s szériával bizonyították, nem adják olcsón a bőrüket. Lékai Máté találata után már tisztes távolság alakult ki a gárdák között (12–6). A szegedi mester, Juan Carlos Pastor a 26. percben már másodszor kért időt. Balogh Zsolték a szünetig valamennyire kozmetikáztak az álláson (13–9).

Emlékezetes végjáték

A második félidő elejét megnyomták a Tisza-partiak, Skube is beköszönt, így hosszú idő után megint döntetlen állt az eredményjelzőn (14–14). A folytatásban rendkívül szorosan alakult a rangadó, ezt jelzi az is, hogy egynél nagyobbra nem nőtt a különbség. Sierra két büntető hárításával ragadtatta tapsra a szegedi szurkolókat, Sabaté pedig Mikler helyére Alilovicot küldte a pályára. A hajrában kettős emberelőnybe került a Pick, ám ezzel az eséllyel nem éltek Pastor tanítványai. Az utolsó minutum egészen drámaian alakult. 22–21-nél Lékaiék támadtak, ám nem sikerült lezárniuk a találkozót. Balogh bombája utat talált a kapuba, de Gaber nem engedte elvégezni a középkezdést, így kiállították, a Veszprém pedig időntúli hetest kapott. Palmarsson nézett farkasszemet Sierrával, az izlandi nyerte a párbajt, ezzel kialakult a 23–22-es végeredmény.

A bakonyiak 26. alkalommal hódították el a trófeát, 2009 óta senki sem tudja letaszítani őket az MK trónjáról.

A bronzérmet a tatabányai játékosok nyakába akasztották, Vladan Matic legénysége 23–18-ra múlta felül a Csurgót.

HBN-BÁFérfi kézilabda MK – Megvédte címét a Veszprém

A Telekom Veszprém 23-22-re legyőzte a MOL-Pick Szeged csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa szombati döntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban, ezzel megvédte címét.