Nagyvilág

2008.03.05. 15:59

Országos tüntetés készül a NATO ellen

<p>Ukrajna – Viktor Janukovics bejelentette, hogy az ellenzéki erők már nem látnak lehetőséget arra, hogy megegyezzenek a NATO kérdésben a parlamenti kollégáikkal, ezért tömeges NATO-ellenes tüntetéseket fognak szervezni.</p>

A Régiók Pártjának elnöke elmondta, hogy bár a parlamenti frakciók vezetői között továbbra is folytatódnak az egyeztető tárgyalások, ám ha az utóbbi egy hónapban nem találtak kompromisszumot, ez a jövőben sem fog sikerülni – írja a Kárpátinfó.net.

„A kormány azt szeretné, ha a NATO-csatlakozás kérdését teljesen levennék a Legfelsőbb Tanács napirendjéről, de ha ezt teszik, akkor figyelmen kívül hagyják az állampolgárok véleményét, és mi ezt nem engedhetjük” – jegyezte meg Janukovics. Elmondta, hogy már minden lehető módon próbálták a narancsos erők meggyőzésére, de mindhiába. A NATO-ellenespolitikai erők ezért állampolgárokhoz fordulnak segítségért, akik most eldönthetik, hogy egyetértenek-e az ukrán vezetőség alkotmányellenes döntéseivel.

A kérdés megoldására a Régiók Pártja a parlament feloszlatásában látja az egyetlen lehetőséget. A jelenlegi kormány ugyanis szemmel láthatóan nem tud megbirkózni a problémákkal.

A Régiók Pártjának képviselője, Vaszilij Hricsak ma bejelentette, hogy a továbbiakban nem fognak részt venni a Nemzeti Alkotmányozó Bizottság munkájában.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!