Baltával verte agyon a szomszédja kutyáját a petneházi férfi

Akt.:
Baltával verte agyon a szomszédja kutyáját a petneházi férfi
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza, Petneháza – Állatkínzás miatt pénzbüntetésre ítélte a bíróság a petneházi férfit.

Soron kívül állította bíróság elé a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a petneházi férfit, aki a vádirat szerint április elején agyonverte a szomszédja kutyáját.

– A férfi este az otthonában italozott ismerősével, amikor is a szomszéd kutyái hangosan ugatni kezdtek. A vádlott olyan ideges lett a hangzavartól, hogy a kerítéssel egyébként el nem választott szomszédos ingatlanra átment, és a magával vitt baltával a láncon tartott 11 éves nagytestű keverék kutyát kétszer fejbe vágta, amitől az állat elpusztult – tájékoztatott dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Enyhítő körülmény

Ezután a vádlott a tetemet az udvaron egy gödörben helyezte el. Az ügyész állatkínzás vétsége miatt emelt vádat, a vádlott pedig a bíróságon beismerő vallomást tett. A bíróság 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, és elkobozta az elkövetéshez használt baltát.

– A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte, hogy a szomszédnak öt kutyája van, azokat nem megfelelő körülmények között tartja, az állatok rendszeresen kiszaladnak az utcára, a hiányos ellátásuk miatt szinte folyamatosan ugatnak. Az ítélet jogerős – tette hozzá a főügyészség sajtószóvivője.

KM