Baltával, seprőnyéllel esett egymásnak két család

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Derecske – Jogerős ítéletet hozott a táblabíróság egy 2014-es tömegverekedés ügyében.

Társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és kétrendbeli társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek a Debreceni Ítélőtáblán azt a két férfit, akik két család vitájából kerekedett bűncselekményeknek első- és másodrendű vádlottai voltak. A még fiatalkorú N. K. R.-t öt év fiatalkorúak börtönbüntetésére, míg B. K. Á.-t nyolc év börtönbüntetésre ítélte dr. Elek Balázs büntetőtanácsa – tájékoztatott Berényiné Fórizs Ildikó szóvivő.

Az ügynek tíz vádlottja volt. A harmad- és tizedrendű vádlottak családjai között több éve haragos a viszony, több büntetőeljárás is folyamatban van velük szemben. 2014 májusában is egy korábbi verekedés miatt kezdődött dulakodás a családtagok között, majd baltával, késsel, lapáttal, seprűnyéllel, és puszta kézzel ütötték egymást. Még a rendőrség kiérkezésekor is kövekkel dobálták egymást. Mivel egyikük az intézkedő rendőr felé fenyegető mozdulatot tett, fegyverrel kényszerítette a vádlottakat a verekedés abbahagyására. A tényállás szerint a sérült testtájékok, az erőbehatások nagysága, az eszközök, illetve a bűncselekmény során tett kijelentések alapján megállapítható, hogy az első- és másodrendű vádlottak szándéka hatodrendű vádlott életének kioltására irányult.

Dr. Elek Balázs büntetőtanácsa végzésében mellőzte az első fokon megállapított élet és köznyugalom elleni bűncselekmények egy rendbeli voltára utalást. Az ítélet jogerős.

HBN