Balogh Norbert bizonyított

Balogh Norbert bizonyított
Zilai és Balog tanítványa augusztusban bizonyíthatja, hogy ő a legjobb K-1 MAX-ban. Parádés győzelmet aratott a budapesti K-1 gálán Balogh Norbert: Zilai Sándor és Balog Vilmos tanítványa óriási csatában, az extramenetben kiütéssel bizonyult jobbnak a pécsi Vulics Józsefnél.

Extra menetben

A rendezvény egyik legszínvonalasabb mérkőzését vívta a két 70 kilogramm alatti harcos, a második menetben Vulics számoltatott Baloghra, aki azonban nem adta fel, ellenfele testén, fején szép ütéskombinációkat elhelyezve visszajött a meccsbe. A csata kiegyenlítettségét jól tükrözi, hogy a bírák nem tudtak dönteni a három felvonás után, extra menetre kérték a harcosokat.

 Itt már kidomborodott a szemmel láthatóan remek formában lévő Balogh fölénye, pontos ütéskombinációval padlóztatta Vulicsot, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a küzdelmet. A Fontana harcosa augusztusban, Debrecenben bizonyíthatja, nincs nála jobb magyar fighter K-1 MAX-ban, a tervek szerint az eddigi egyeduralkodóval, Vörös Rolanddal ütközik a már hagyományosnak számító K-1 gálán.

Győztek a magyarok

Magabiztos hazai siker született a magyar–olasz K-1 Európa-liga válogatott mérkőzésen: a Rehák György irányította ötösfogat minden tagja – Görbics Gábor (63,5 kg), Oli Márk (67 kg), Józsa Ádám (71 kg), Busai Gergely (81 kg), Zentai Máté (91 kg) – győztesen hagyta el a ringet. A K-1 MAX Európa-döntőt a már említett Vörös Rolandot, valamint a román Barbut legyőzve a francia Philippe Salmon nyerte. A gála profi ökölvívó mérkőzésén az IBO és a WBF egykori nagyváltósúlyú világelsője, Kótai Mihály az osztrák Thomas Hengstberger elleni magabiztos győzelmével jelezte, újra a csúcsra tör.

Nagy Tibor a WPKC nehézsúlyú Európa-bajnoki övét csatolhatta derekára, a K-1 szabályrendszerben lebonyolított mérkőzésen három menet alatt leamortizálta a fiatal horvát Peter Jukicsot. Ugyancsak győzött K-1 MMA superfightban a korábban birkózóként szabadfogású világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli Ottó, aki az osztrák Cristian Bauert verte fojtásfogással.

 A K-1 szűkebb nemzetközi elitjébe tartozó román Catalin Morosanu Budapesten is megmutatta, miért oly népszerű a publikum körében: parádés, ám rövid csatában intézte el amerikai riválisát, Deutsch N. Pu’u-t.