Együtt egy jó célért

2019.11.28. 15:31

Hátrányos helyzetűek számára kezdtek gyűjtést Balmazújvárosban

Szív alakú kupakgyűjtővel gazdagodott Balmazújváros központja, immár a Kastélykerti utca szó szerint a mezőváros szívévé vált.

Fotó: olvasói fotó

A kupakgyűjtő a „Balmaz szíve” nevet kapta, azt Kerekes Orsolya helybéli lakos kezdeményezésére hozták létre. A fiatal nőt nyáron egy közeli településen ihlette meg egy hasonló kupakgyűjtő pont, és úgy vélte, szülővárosában is meg kell valósítani az ötletet.

– Szociális dolgozóként úgy gondolom, a civil életben is tenni kell azért, hogy az embertársaink élete jobb legyen. Szerintem a felépített szerkezet hozzájárul a város közösségtudatának fejlesztéséhez, továbbá segítséget nyújt a rászorulóknak. Arról nem is beszélve, hogy a természetnek is jót cselekszünk, hogy nem eldobáljuk a műanyagot, hanem újrahasznosítjuk, hiszen a felvásárló gyárak feldolgozzák – mondta Orsolya.

Jelképes áron

A kupakgyűjtő a napokban került ki az őt megillető helyre, és azóta a városban már többen fel is keresték a gyűjtőpontot. – Az összegyűjtött kupakokat rászorulóknak adományozzuk, azokat vagy egy cég fogja jelképes áron megvásárolni a tulajdonosoktól, vagy mi keresünk fel egy céget, melynek eladjuk a kupakokat: a lényeg, hogy a befolyt összeggel segítsük a hátrányos helyzetűeket – hangsúlyozta.

A kupakgyűjtőt helyi cégek, valamint a Veres Péter Kulturális Központ támogatásával Béres Sándor készítette. Rajtuk kívül többen voltak az ötletgazda segítségére: Katona Imréné, Turi Zsolt, Kulcsár Zsolt, Katonáné Betti, Salánki Ágnes.

NE

Borítókép: „Balmaz szíve” megkezdte küldetését (balról Lajter Tamás, mellette Béres Sándor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában