Helyi közélet

2014.06.22. 17:33

Beérett az aranyló tábla

Hajdúböszörmény - Immár 10. alkalommal rendeztek Kemencés napot a Hajdúböszörményi Tájházakban a Civilek a Lakóhelyért Egyesület szervezésében vasárnap.

Hajdúböszörmény - Immár 10. alkalommal rendeztek Kemencés napot a Hajdúböszörményi Tájházakban a Civilek a Lakóhelyért Egyesület szervezésében vasárnap. Az esemény - amelyen a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által megítélt HÍR (hagyományok-ízek-régiók) -védjegyes sütőipari termékek is készültek, s megáldották a friss kenyereket - hagyományos és tájjellegű népi ételek dagasztási, kelesztési, sütési bemutatóját és kóstolóját tűzte ki célul.

A gyerekek elfeledett népi játékokkal játszhattak, a színpadon kulturális műsor várt, emellett szakmai konferencián tájékozódhattak a kistermelők és őstermelők. A Napló egyik későbbi számában beszámolunk arról, amit ezen a hagyományőrző napon megtudtunk: mi módon érdemelhet ki egy termék HÍR-védjegyet, és milyen fogyasztói igények alapján készül napjaink kenyere.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában