Helyi közélet

2014.07.25. 16:11

Csatornaszagban élni

Debrecen - Ki fogja megépíteni a kismacsi bűzt megszüntető vezetéket?

Debrecen - Ki fogja megépíteni a kismacsi bűzt megszüntető vezetéket?

Egyre hangosabban panaszkodnak a kismacsi városrészben élők arra, hogy főleg nyári melegben időnként elviselhetetlen csatornaszag üli meg a települést. Elmentünk, körbejártunk, beleszagoltunk a levegőbe, és mi is éreztük. Aztán becsengettünk néhány házba.

A Zápor utcában lakó Nagy Mihály szerint hónapok óta tapasztalható az orrfacsaró bűz, amely elsősorban azokból a portákon belül található aknákból jön fel, amelyeket a csatornahálózat kiépítése előtt szippantásra használtak. Úgy vélte, hogy valószínűleg a helyi szennyvízátemelőben „nem nyomatják rendesen”.

Nagy Mihályné azt mondta: néha még a házon belül is lehet érezni a szagot ami lehet, hogy a település határában lévő szarvasmarha telepről ered, vagy az is hozzájárul.

- A wc-t sokszor csak azért öblítjük le, hogy ne jöjjön fel annyira. Így szellőztetni sem tudunk. Az udvaron van egy filagóriánk, ahová időnként kiülnénk a családdal, de ilyen körülmények között nincs hozzá kedvünk - mondta sajnálkozva.

HBN-OCs

A teljes riport, a vízmű válaszával együtt a Naplóban lesz olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában