Balmazújvárosi polgármester: Tolnainé munkáján alapul a most zajló városrehabilitáció

Akt.:
Tiba István
Tiba István - © Fotó: HBN archív
Balmazújváros, 2014. január 9., csütörtök (MTI) – A Balmazújvárosban most zajló városrehabilitációs projekt, az Integrált Városfejlesztési Stratégia megvalósítása Tolnai Jánosné Szatmári Katalin munkáján alapul – közölte a település fideszes polgármester az MTI-vel.

Tiba István ezzel Kathiné Juhász Ildikó hajdú-bihari MSZP-elnök csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált, miszerint az MSZP a balmazújvárosi önkormányzatnál folyó rendőrségi eljárás kiterjesztését kezdeményezi a zöldhatóság volt vezetőjére, Tolnai Jánosné Szatmári Katalinra.

Tiba István elmondta: a rendőrség az önkormányzatnál a Tolnainéval kapcsolatos szerződéseket is vizsgálta, és mindent rendben talált. Ezért ezek nem is szerepelnek az ügyészségi vádiratban – tette hozzá.

Balmazújváros fideszes polgármestere beszámolt arról is, hogy már a kivitelezésnél tartanak a Tolnainé munkájára alapozódó városrehabilitációs munkák, és megtekintésükre szívesen látja városában Kathiné Juhász Ildikót.

A polgármester ugyanakkor Hajdúböszörményt is figyelmébe ajánlotta a szocialista pártelnöknek, ahol önkormányzati képviselő. “Célszerű lenne, ha Kathiné Hajdúböszörményben is szétnézne, ahol jelentős fejlesztések zajlanak, de erről neki nincs tudomása, mert a képviselő-testületi ülések 35 százalékán nem vesz részt, bár a tiszteletdíját felveszi” – jegyezte meg Tiba István.

Kathiné Juhász Ildikó csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kezdeményezik a balmazújvárosi önkormányzatnál zajló rendőrségi vizsgálat kiterjesztését az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség volt főigazgatójára.

A megyei szocialista pártelnök a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az MSZP információi szerint Tolnai Jánosné Szatmári Katalin cége, a Kertes 1997 Kft. annak a balmazújvárosi önkormányzatnak is készített tanulmányokat, amely ellen most a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat hivatali visszaélés gyanúja miatt. A szocialisták szerint a zöldhatóság korábbi vezetője a diplomája és doktori címe miatt kirobbant botrány, illetve a 13,7 millió forintos hűtlen kezelés vádja miatt kényszerült lemondásra.

“Többek között Tolnainé cége készítette Balmazújváros Integrált Városfejlesztési Stratégiáját is. A tanulmányt szakértőink jelenleg is vizsgálják, és minden jel arra mutat, hogy a több mint kétszáz oldalas anyag az internetről összeollózott tákolmány” – mondta az ellenzéki politikus. Kilátásba helyezte, hogy kiegészítő feljelentést tesznek a folyamatban lévő eljáráshoz.

– MTI –


Több önkormányzatot is megkárosíthatott a zöldhatóság volt vezetője
Debrecen, Balmazújváros – MSZP: haszontalan tanulmányt készített Balmazújvárosnak is Tolnai Jánosné.


MSZP: Tolnainé Balmazújvárosnak is készíthetett használhatatlan dokumentumokat
Debrecen, 2014. január 9., csütörtök (MTI) – A balmazújvárosi önkormányzatnál folyó rendőrségi eljárás kiterjesztését kezdeményezi a zöldhatóság volt vezetőjére, Tolnai Jánosné Szatmári Katalinra az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége – jelentette be a szövetség elnöke csütörtökön Debrecenben.


Milliók, elvégzetlen munkáért cserébe
Püspökladány – Bíróság előtt áll a zöldhatóság nemrégiben lemondott elnöke egy püspökladányi hűtlen kezelési ügy miatt.