Balmazújvárosi KK: bírniuk kell a nyomást!

Akt.:
Mateo Dioris
Mateo Dioris - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Mateo Dioris szerint nehéz helyzetben vannak, de a céljuk továbbra is a bennmaradás kiharcolása.

Vitathatatlanul hozott új lendületet az edzőváltás a Balmazújváros játékába, azonban ez is kevésnek bizonyult a győzelemhez. A Sótonyi László vezette Csurgó látogatott a férfi kézilabda NB I. 21. fordulójában, múlt szombaton a Kőnig Rendezvényközpontba. A papírforma nem borult, a Somogy megyeiek esélyeshez méltón húzták be a meccset, igaz, nem adta könnyen magát a Tréki Tamás irányításával harcba induló Újváros. Húsz percig tartani tudta a lépést riválisával a Balmaz, ám ezután a Csurgó szépen fokozatosan leszakította a hajdú-bihariakat. A végén még feljöttek egy gólra Balázs Sándorék, azonban kiegyenlíteni nem sikerült, 29–28-ra kikapott az Újváros.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Nehéz volt

– El kell fogadnunk a helyzetet, hogy ismét új edzőt kaptunk. Nincs sok időnk, muszáj hamar összecsiszolódni a mesterrel, azon vagyunk, hogy amint lehet, megszokjuk a stílusát. Nehéz helyzetben vagyunk, de a célunk továbbra is az, hogy kiharcoljuk a bennmaradást! – jelentette ki az újvárosiak kézise, a dominikai Mateo Dioris, aki a Csurgó elleni meccsről is ejtett pár szót.

– Az első félidőben nem védekeztünk olyan jól, mint a másodikban, ami megpecsételte a sorsunkat. Úgy érzem, jól játszottunk, de ez most nem ért pontot. Nagy rajtunk a nyomás, és bár ezt megpróbáljuk kizárni, de azért csak ott motoszkál a fejekben. Bár nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, azonban most volt jó néhány olyan ítélet, amely még engem is felháborított. De ezen már nem tudunk változtatni, megyünk tovább, készülünk a szombati Balatonfüred ellni találkozóra – mondta a Dió becenévre hallgató játékos, aki másfél év kihagyás után februárban térhetett vissza a pályára. – Nem tagadom, lelkileg nagyon megviselt a sérülésem. Keresztszalag-szakadást szenvedtem, és a porcgyűrűm is leszakadt, kétszer is megműtöttek. Megfordult a fejemben, hogy befejezem a pályafutásomat, de a társaim és a szurkolóink is végig mellettem voltak, sok erőt adtak nekem. Januárban végre ismét munkába állhattam, és immár a pályán segíthetem a csapatomat. Mikor újra elkezdtem edzeni, még féltettem a lábam, de már nincs bennem semmilyen tartás. Szerencsére teljesen felépültem, és bár fizikálisan még van lemaradásom, de jó úton járok.

HBNNem sokon múlott a bravúr

Vereséggel debütált az Újváros kispadján az új vezetőedző, Tréki Tamás.