Balmazújvárosi érem a 30. SPAR Budapest Maratonon

Akt.:
Balmazújvárosi érem a 30. SPAR Budapest Maratonon
© Fotó: BSI Sportmarketing - Mozogj Velünk!
Budapest – Idén is fantasztikus létszámcsúcsot hozott a futófesztivál, melyre 27860 nevezés érkezett, Magyarország 910 települését képviselve, plusz még nyolcvan országból jöttek futók Bolíviától Új-Zélandig. 27860! Ez minden idők legmagasabb nevezési száma magyarországi sporteseményen.

A 30. év végére a szervezők hosszú és fáradtságos munkája beért, az emberek tömegei megszerették a futást és így tesznek az egészségükért. Erre a legjobb példa az esemény legidősebb magyar maratonistája a 80 éves Kiss György, aki a tavalyi idejénél jobbat teljesítve ért célba. A férfi maraton bajnoka – életében először – a Honvéd atlétája Soós Dániel, akinek a feje fölött az órán 2:25.18 jelent meg a célba érkezéskor. A nőknél két 44 éves atléta vívott óriási versenyt a 42195 km során. Végül Merényi Tímea szerezte meg az aranyérmet a két hete olimpiai szintet futott Staicu Simona előtt.

A kétnapos fesztivál második napján a hosszabb távokra (10, 30, 42 km) került sor és a megye ezeken összesen 127 futóval jelent meg. A legjobban a 29 éves balmazújvárosi Tóth Eszter, a TFSE versenyzője szerepelt, aki a 10 km-en a harmadik lett a nők között (39:37). A férfiaknál a 45 éves Szentkirályi István épp hogy bekerült az első százba, 3 órán belüli maraton idővel (2:58.58). A legidősebb megyei futó a 65 éves debreceni Demény Attila volt, aki maratont futott.

– BSI Sportmarketing – Mozogj Velünk! –Sporthírek


hirdetés