Balmazújvárosi cél: a kiesés elkerülése

Szabó János
Szabó János - © Fotó: HBN
Balmazújváros – A feljutásra esélyes Mezőkövesd otthonában (szombat, 16 óra 30) kezdi meg a tavaszi szezont a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az NB II–ben.

Ha volt csapat, amelyiknek rosszkor jött a bajnoki szünet, az a Balmazújváros, hiszen az utolsó négy fordulóban veretlenek maradtak, de a „feltámadás” ellenére az újvárosiak az utolsó pozícióban teleltek. Szabó János, a csapat mestere a téli felkészülés tapasztalatait összegezte a Naplónak, valamint az új szerzeményekről is elmondta a véleményét.

Jelentősen átalakult a tavaszi idényre a balmazújvárosi keret. Hogyan értékeli az átigazolásokat?

Szabó János: Először a hazai piacon néztünk szét, de azok a játékosok, akik erősítést jelentettek volna, vagy az élvonalba vágytak, vagy irreális fizetési igényekkel álltak elő. Emiatt jó képességű külföldi labdarúgókat szerződtettünk, szerencsére a felkészülés során mindannyian remek munkát végeztek.

Mennyire nehéz a légiósok, illetve a magyarok között a csapategységet megteremteni?

Szabó János: Minden edző álma, hogy ez a folyamat gördülékenyen menjen. Úgy vélem, a kohézió létrehozásában egy mesternek jó pedagógusnak is kell lennie. Elsődleges célunk a bennmaradás, az a fontos, hogy ezt a feladatot egyetlen játékosunk se nehezítse. Az sem jelent tragédiát, ha a játékosok nem kedvelik egymást, csupán a célkitűzést kell teljesíteniük.

Nyolc felkészülési mérkőzést vívott a Balmazújváros, a mérleg négy győzelem, valamint négy döntetlen.
Melyek voltak a fő tanulságai a tesztmeccseknek?

Szabó János: Ha csak az eredményekre pillantunk, csalóka képet kapunk. Nem szenvedtünk vereséget, ez nem rossz teljesítmény, de az a lényeges, hogy a bajnokságban ne kapjunk ki. A holtszezonban a csapatjáték kialakítása, valamint egy ütőképes gárda felépítése az elsődleges cél. Január 5–én kezdtük el a munkát a csapattal, hat hétig nagyon keményen és kiválóan dolgoztak a fiúk, majd az utolsó két hétben kissé elkényelmesedettnek éreztem őket. Ebben nagy szerepet játszhatott az együttest sújtó betegség–, illetve sérüléshullám. Legutóbbi három összecsapásunkon öt gólt is kaptunk, ezt a mennyiséget sokallom.

Rázós meccsekkel veszi kezdetét a tavaszi szezon újvárosi szemszögből, hiszen a feljutásra esélyes Mezőkövesd, Gyirmót, Vasas hármassal kell megmérkőzni az első három fordulóban. Mit gondol az esélyekről?

Szabó János: Minden ellenfelünket tisztelünk, ellenben mindig a maximumot akarjuk kihozni. Az összes találkozó 0–0–ról indul, alapcélunk, hogy legalább egy pontot tőlük is elvegyünk.

Visszatérve a Mezőkövesdre, mit kell tudni róluk?

Szabó János: Télen hatalmas erőfeszítéseket tettek a feljutásért, minőségi labdarúgókat sikerült igazolniuk. Ismerjük egymást, mivel ők is megnézték néhány edzőmeccsünket, illetve mi ugyancsak láttuk őket a felkészülés során. Küzdelmes, szoros, jó mérkőzésre van kilátás. A „topcsapatok” ellen is van sanszunk, amennyiben maximálisan odatesszük magunkat, valamint ha a csapategységünkkel sem lesz gond.

Teljes kerettel tud kiállni a tavaszi első játéknapon a Balmazújváros? Esetleg sérülések, eltiltások nehezítik a gárda életét?

Szabó János: Sajnos valószínűleg több játékosomra nem számíthatok. Pintér Norbert még Győrben szedett össze sérülést, Batizi–Pócsi ugyancsak maródi. Belényesi Miklóst, valamint Angyal Norbertet influenza döntötte le a lábáról. Kiss László eltiltás miatt biztos lemarad a mezőkövesdi bajnokiról. Németh Ádám sérülésből tért vissza, neki erőnléti lemaradása van. Mester Tamásra felkarműtét, Andorkó Sándorra hasfalsérülés miatt nem számíthatok, ugyanez a helyzet Kónya Márkkal és Perger Géza Bencével is.

HBN-BÁ


Mozgalmas holtszezon

Számos új játékos nevét kell megtanulniuk a balmazújvárosi focibarátoknak, ugyanis az átigazolási szezonban több légióssal kötött megállapodást a vezetőség, emellett Tóth László a Puskás Akadémiától érkezett kölcsönbe. Távozók ugyancsak akadnak szép számmal, Bakos Szabolcs például Siófokon folytatja pályafutását, míg Demjén Gábor, Csorba Szabolccsal együtt Bangladesbe igazolt.

Érkezők: Igor Gal, Zdravko Popovic, Mario Mijatovic, Bozidar Radosevic, Tomislav Pavlicic, Vajda Sándor, Viktor Rjasko, Mihail Rjasko, Csonka Jurij, Tóth László

Távozók: Bakos Bence, Reznek Donát, Kállai Gábor, Müller Zsolt, Kis Róbert, Csorba Szabolcs, Demjén Gábor, Kondás Kristóf, Szatmári Csaba


Jól sikerült edzőmeccsek

Nyolc felkészülési találkozón gyakorolhatott az újvárosi együttes a tavaszi bajnoki folytatás előtt. A Hatvan (4–0), Cigánd (4–2), Putnok (6–1), Kisvárda (4–0) kvartettet sikerült két vállra fektetnie a Balmazújvárosnak, míg a Nyíregyháza (1–1), a Kazincbarcika (2–2), valamint kétszer a DVSC–DEAC (1–1 és 2–2) ellen döntetlennel zárult a „randevú”. Ezeken a mérkőzéseken a házi gólkirálynak az egyik újonc, Mario Mijatovic bizonyult öt találattal, az AEK Athéntól érkező Zdravko Popovic négyszer volt eredményes.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek