Ünnepelt Balmazújváros testvérvárosa

Akt.:
Balmazújváros – Az egyik testvérvárosukban, a lengyel Lancutban járt Balmazújváros delegációja.

Lancut, az elmúlt hétvégére szervezte meg a város napját. A rangos eseményre személyes meghívást kapott Tiba István országgyűlési képviselő, Veres Margit, Balmazújváros korábbi polgármestere és Tóth Zsuzsánna, az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény intézményvezetője a rangos lengyel eseményre.

Lancut város önkormányzata és lakosai kiemelt figyelmet szentelnek értékeikre, valamint hagyományaiknak megőrzésére. A város napjának egyik nyitórendezvénye volt a Lancut díszpolgárairól készült állandó kiállítás megnyitója. Stanislaw Gwizdak polgármester kiemelte, hogy 1817-től napjainkig, tehát 200 év alatt 23-an érdemelték ki a díszpolgári címet. Öten még mindig velünk vannak, közülük hármat, a nyugalmazott katolikus püspököt, a krakkói egyetem professzorát és Tiba István országgyűlési képviselőt köszöntötte Lancut polgármestere. Szentimentális, lélegzetelállító környezet ad otthont a 23 díszpolgárról készült állandó kiállításnak.

Együtt a városlakókkal

Tiba István elmondta, hogy nagy megtiszteltetés volt számára, hogy Lancut város képviselő-testülete 2016-ban érdemesnek találta e megtisztelő címre. Öröm és megtiszteltetés volt részt venni a kiállításmegnyitón és a városnapi rendezvényen.

A város napján több programon is részt vettek Balmazújváros meghívottjai. A nagyszabású főtéri felvonuláson együtt vonultak a testvértelepülések delegációival, Lancut Járás vezetőivel, a városi képviselő-testület tagjaival, az intézményvezetőkkel, az intézmények dolgozóival, a település iskoláinak diákjaival és az óvodásokkal. A két település virágzó testvérkapcsolatát még személyesebbé, szorosabbá tették az elmúlt néhány napban.

– Bánhegyi Zoltán –Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés