Újra a fináléért megy a diósgyőriek női csapata

Akt.:
Vasárnap az idei első, de nagyon fontos meccs következik a DVTK játékosai számára
Vasárnap az idei első, de nagyon fontos meccs következik a DVTK játékosai számára - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A piros-fehérek női együttese vasárnap Magyar Kupa-elődöntőt játszik.

A hét végén elkezdődik a nagypályás idény a hölgy labdarúgók számára is. No nem a bajnokságban következik a tavaszi nyitóforduló, hanem a Magyar Kupában rendezik meg az elődöntőket. Előbb szombaton 17 órától a Ferencváros az ETO FC Győrt fogadja budapesti otthonában, aztán vasárnap 15 órától jön a másik meccs az idei fináléért, mégpedig a Diósgyőri VTK – Haladás Viktória összecsapás a DVTK-stadionban. A továbbjutás egy meccsen dől el. Amennyiben a két győztes között ott lesznek a miskolciak, akkor – mint már arról írtunk – a döntőt vélhetően Diósgyőrben rendezik meg. Érdekesség, hogy egy éve, 2018. április 26-án a Ferencváros és a DVTK vívta a finálét az új Hidegkuti Nándor stadionban, és akkor a zöld-fehérek 3–1-re nyertek.

Két amerikai jött

A DVTK-nál az egyéni felkészülés január 2-án, míg a közös munka január 7-én vette kezdetét. A gárda ezt követően több edzőmeccset is vívott: a Kelen SC-t 13–0-ra verte az együttes, majd január 30. és február 6. között Sopronban edzőtáborozott. A Diósgyőr Bécsben 4–1-re győzte le az FK Austria Wient, Sankt Pöltenben pedig 2–1-re a házigazdák alakulatát. Pár nappal ezelőtt Kolozsvárott játszottak a hölgyek, akik 1–0 arányban jobbnak bizonyultak az U Olimpia Clujnál.

A Diósgyőrnél a téli holtszezonban több változás is volt a keretben, három támadó szellemű játékos húzott DVTK-szerelést, közülük két futballista egyesült államokbeli: az egyikük Amber Paul, ő 26 esztendős, az előző klubja a minnesotai Eden Prairie Soccer Club volt. A másikuk az 1996-os születésű, texasi származású Hanna Barker, aki 2018-ban az izlandi Fimleikafélag Hafnarfjardar csapatában rúgta a labdát. Rajtuk kívül a fiatal támadó, Vígh Klaudia csatlakozott még a Diósgyőrhöz, az MTK Hungária FC-től. Ugyanakkor Boros Kinga távozott, ő a bajnokság végéig Szegeden játszik kölcsönben.

Bővülő lehetőségek

Fórizs Sándor vezetőedző természetesen reménykedik abban, hogy a csapat le tudja győzni a vasiakat, és ismét bekerülnek a döntőbe. Különösen doppingolja a lányokat az, hogy az első helyért Miskolcon is megküzdhetnének (erről döntés természetesen később születik), ahol – mint korábban bebizonyosodott – nagy számú szurkolótábor kíváncsi a mérkőzésekre, ami különösen igaz lenne az aranycsatára. A tréner annak is örül, hogy az új labdarúgók érkezésével bővebb lett a választási lehetőség, és nagyobb a versenyhelyzet csapaton belül.

A DVTK minden bizonnyal a Szőke-Nagy, Ficzay, Sandu, André, Bradic, Vachter, Tóth A., Nagy F., Jáhn, Paul, Barker összeállításban lép pályára vasárnap.

ÉM-MI


Az eddigi eredmények

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjéig vezető út

Diósgyőri VTK

1. forduló: nem kellett pályára lépni
2. forduló: nem kellett pályára lépni
3. forduló: FC Ajka – DVTK 0–26 (0–10)
4. forduló: Szent Mihály – DVTK 1–4 (1–3)

Haladás Viktória

1. forduló: nem kellett pályára lépni
2. forduló: nem kellett pályára lépni
3. forduló: Haladás Viktória – Astra-Alef HFC 3–1 (1–0)
4. forduló: Monor – Haladás Viktória 0–9 (0–3)


Mindkét csapat eredménytelen volt
Miskolc - A női labdarúgó NB I, 12. fordulójában döntetlent játszott a DVTK. Haladás Viktória – Diósgyőri VTK 0-0 Szombathely, 100 néző. V.: Sipos. Haladás-Viktória FC: Bíró – Kopcsándi, Manhart, Fürdős, Siklér (Harsányi, 81.), Tóth A. I., Kiss Zs., Szakonyi, Balogh H., Öreg, Rácz. Vezetőedző: ...

Háromgólos győzelmet aratott Makón a DVTK
Miskolc - A labdarúgó női Magyar Kupa negyeddöntőjében diadalmaskodott a DVTK. Szent Mihály FC – Diósgyőri VTK 1–4 (1–3) Makó, 50 néző. V.: Somogyi. SZMFC: Skoric – Harcel, Szil, Papp, ZimányiKovács (Frankó, 46.) – Sávai, Koprena, Bartalis, Lipták – Pilán, Török. Vezetőedző: Hódi Mihály. DVT...Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés