Négyen lennének polgármesterek Balmazújvárosban

Négyen lennének polgármesterek Balmazújvárosban
© Fotó: Matey István, archív
Balmazújváros – Letelt hétfőn délután a jelöltállítási határidő a balmazújvárosi időközi polgármester-választáson. Az augusztus 12-i voksoláson három független és egy pártjelölt aspiránsra voksolhatnak a választópolgárok.

Az időközi polgármester-választáson a július 9-i összesítés szerint 14 ezer 136 választópolgár járulhat az urnákhoz. Polgármester „bárki” lehet, a jelentkezőkkel szemben nem törvényi kritérium például a felsőfokú diploma megléte. A választási kampány június 23-án kezdődött, és majd a választás napján, augusztus 12-én 19 órakor ér véget. A jelöltállításnak július 9-én 16 óra volt a határideje.

Az adatok feldolgozását követően négy személyre lehet majd szavazni az államalapítás ünnepe előtti vasárnapon. A jelöltek a következők: Csige Sándor (független), Dobány László (Munkáspárt), valamint Hegedüs Péter (független) és Nagy Tamás (független).

Érvényességi és eredményességi küszöbe az időközi polgármester-választásnak sincsen. Ez azt jelenti, hogy hogy az egyetlen fordulóban az a jelölt győz, aki a legtöbb érvényes voksot szerezte meg.

VABalmazújváros.
HAON.HU


hirdetés