Küzdelem volt Újvárosban, gól azonban nem

Akt.:
A Balmazújváros a Paksi FC-t látta vendégül az NB I hétvégi, 21. fordulójában
A Balmazújváros a Paksi FC-t látta vendégül az NB I hétvégi, 21. fordulójában - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Nem találtak be a felek a Balmaz–Pakson, de az újoncnak így is négy pontja van az idei két bajnoki meccséből.

Joggal bizakodtak az újvárosi drukkerek a szombati, Paks elleni, hazai bajnoki mérkőzés előtt, hiszen a nyáron feljutott házigazdák zsinórban hat összecsapáson nem találtak legyőzőre. Ráadásul a Balmaz az előző körben Debrecenben tudott magabiztosan nyerni, igaz, a vendégek pedig a DVTK-t fektették két vállra a múlt héten. Mindent összevetve, nem lett volna meglepő, ha a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő legyőzi Csertői Aurél alakulatát, azonban végül ez elmaradt: csak gól nélküli döntetlenre futotta a két csapattól.

A csípős hidegben elkezdődött találkozón a vendéglátók kezdtek aktívabban, az Újváros folyamatosan támadott, de igazán valamirevaló helyzetet csak nagyon nehezen tudott kialakítani a fehér mezes gárda.

Kisebb lett az iram

A Paks visszahúzódott a saját térfelére, és védte a kapuját, amikor pedig Zsiga szabadrúgása veszélyesen szállt Verpecz kapuja felé, a tolnai hálóőr védett szépen. A félidő végén viszont egy zöld-fehér kontra maradt ki, Simon Ádám labdája alig valamivel ment mellé.

ba2

Fotó: Derencsényi István

A fordulás után alábbhagyott a lendület, mindkét csapat a biztonságot tartotta szem előtt, ezért nagyon ritkán forogtak veszélyben a kapuk. Valamelyest mindkét együttes elégedettnek tűnt a találkozó végéhez közeledve az egy ponttal, így maradt iksz a vége. Az Újváros a jövő héten a Fradihoz látogat, az sem ígérkezik éppen könnyed túrának.

HBN


A tények

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Paksi FC 0–0

Balmazújváros, 578 néző, v.: Kassai

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. – Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma – Vajda, Sigér, Haris, Zsiga (Rácz, 66.) – Arabuli (Rudolf, 49.), Andric (Shindagoridze, 79.)

Paksi FC: Verpecz – Vági, Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Simon Á. – Koltai (Bartha, 71.), Papp K., Kecskés (Hajdú, 79.), Simon M. – Hahn (Nagy R., 89.)

sárga lap: Tamás L. (24.), Habovda (56.), illetve Simon M. (30.), Kecskés (33.), Lenzsér (64.), Gévay (87.), Nagy R. (90.)


Mesterszemmel

Horváth Ferenc: Nem volt jó meccs. A játék sava-borsa, vagyis a gól hiányzott, alig volt helyzet. Tudtuk, hogy a Paks ellen nem szabad kinyílni, a mi helyzetünkben minden pontot meg kell becsülni. A döntetlen igazságos.

Csertői Aurél: Brusztolós, hajtós mérkőzésen vagyunk túl, ahol a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, inkább mezőnyben folyt a játék. Ez a döntetlen igazából egyik csapatnak sem a legjobb eredmény, de talán nekünk mégis csak jobb, hiszen idegenben voltunk.


Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros - Gól nélküli döntetlent játszott a Balmazújváros otthon a Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában. A hazai csapat már hét mérkőzése veretlen, de a szombati pontszerzéssel is egy helyet visszacsúszott, így jelenleg a tizedik. Egy pozícióval lejjebb - a hatodikról a hetedikr...Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés