Jön az összeírás, több a kóbor eb

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Balmazújváros - Hosszú idő tapasztalata alapján mondom, hogy ebösszeírás és -oltás előtt lesz több kóbor kutya a város utcáin – mondja Veres Margit polgármester, akit azzal kerestük meg, hogy olvasóink jelzése szerint ezekben a hetekben már a belvárosban is feltűntek a gazdátlan kutyák. – Most pedig összeírás és oltás is lesz hamarosan – teszi hozzá a városvezető.

Már a város egyik közösségi oldalán is téma, hogy az utóbbi időben ismét több a kóbor kutya Balmazújvárosban, sőt most már a belvárosban, pontosabban az orvosi rendelő környékén is feltűntek.

Bizonyos városrészeken

– Az önkormányzatnak két szervezettel is van megállapodása a kóbor ebek begyűjtésére és elhelyezésére. Aztán amikor a kutyák elaltatása időszerűvé válik, hirtelen sok ebnek lesz gazdája. Jellemzően a halmozottan hátrányos helyzetben lévő emberektől „kóborolnak el” leginkább a kutyák, azokon a városrészeken okoz időről időre problémát az ebek utcai jelenléte – mondja Veres Margit polgármester, akit a kóbor kutyákkal kapcsolatban telefonon kerestünk meg.

A városvezető elmondta azt is, hogy ezúttal is megteszik a szükséges intézkedéseket. Kutyatámadás egyébként szerencsére régen történt a városban. Legutóbb az az eset volt, amikor a kutya a gazdája mellett kiszaladt az utcára és ott megharapott egy arra haladót – tette hozzá a polgármester.

KZSBalmazújváros.
HAON.HU


hirdetés