Huszonnyolc tűzoltó négy és fél órán át küzdött a nyíradonyi lángokkal

Huszonnyolc tűzoltó négy és fél órán át küzdött a nyíradonyi lángokkal
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Sűrű napja volt csütörtökön a hajdú-bihari lánglovagoknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Csütörtök hajnalban Hajdúszoboszlón, a Bárány utcában egy tizenkét négyzetméteres melléképülethez épített filagória égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Reggel közel ezer négyzetméteres libahodály lángolt Nyíradony külterületén. A debreceni, a nyíradonyi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók mellett a szakolyi önkormányzati egység is nagy erőkkel a helyszínre vonult. Hat vízsugárral oltották el a lángokat a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az épületben nem voltak állatok, ezzel szemben takarmányt és tizenhárom gázpalackot tároltak a hodályban. A huszonhárom és fél kilogrammos palackokból hét, míg a tizenegy és fél kilogrammos palackokból kettő sérült meg, hasadt fel a hő hatására. Az értékmentést egy munkagép is segítette, amely egy vízsugár védelme mellett hordta ki a hodályból a szénabálákat. A beavatkozás négy és fél óráig tartott, az oltásban huszonnyolc tűzoltó vett részt. Az eset során nem sérült meg senki.

Fotó: katasztrófavédelem

Egy idős ember rosszul lett tegnap Hosszúpályiban, az Ösvény utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok segítségével bejutottak a sérült emberhez, és őt a mentőszolgálatnak átadták.

Délben a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották Hajdúdorogra, a Templom utcába. Egy családi házban egy gázkazánnal összekötött vegyestüzelésű kazán hátlapja hő hatására levált. A tűzoltók az izzó parázsló részeket eltávolították.

Egyeken, a Vörösmarty úton egy kis termetű kutya a vízbe esett, és a jég miatt nem tudott kijönni egyedül. Az egyeki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik dugólétrán át mentőkötéllel és csáklyával próbáltak az állaton segíteni, de a kimentése előtt a kutya elpusztult.

Egy nagyméretű fenyőfa az úttestre dőlt tegnap este Debrecenben, a Panoráma úton. A fenyő forgalmi akadályt képezett, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát eltávolították.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Nyíradony - Ezer négyzetméteres libahodály lángolt Nyíradony külterületén. A tűzoltók nagy erőkkel a helyszínre vonultak, és hat vízsugárral oltották el a lángokat, a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával - közölte a katasztrófavédelem. Mint írják, az épületben ne...

A kép illusztráció
Debrecen - Egy személygépkocsi ütötte el - tájékoztatott a police.hu-n. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. december 20-án 23 óra körül egy férfi a 471-es számú út 4. kilométerszelvényében gyalogolt, amikor eddig tisztázatlan kör...

Püspökladány - Összeütközött két személygépjármű a 4-es főút 180-as kilométerszelvényénél, információink szerint a balesetben egy személy megsérült. A helyszíni munkálatok idejére a rendőrség az érintett útszakaszt lezárta. Fotó: Matey IstvánBalmazújváros.
HAON.HU


hirdetés