Főleg pénzről volt szó

A lakosság kérdéseire válaszolt a polgármester
A lakosság kérdéseire válaszolt a polgármester - © Fotó: magánarchívum
Balmazújváros – Közel háromórás volt a fórum, ilyen eseményt a polgármester a későbbiekben is szervez.

A város művelődési központjában megtartott esemény pulpitusán Hegedüs Péter polgármester mellett helyet foglalt még dr. Hajdu Miklós jegyző, Varga László pályázati referens, Kalmár Zoltán, a Hatósági Osztály vezetője, és Vágnerné Szilágyi Ilona pénzügyi osztályvezető.

A két sporttársaság

A település költségvetési tervéről szólva Hegedűs Péter a büdzsé struktúráját a családi költségvetéshez hasonlította. Mint mondta, a 2019-es költségvetési rendelettervezet a 2018-ashoz képest szűkebb, mert 202 millióval több az önkormányzat kötelező kiadása, továbbá 194 millió forintja van a településnek szabadon felhasználható fejlesztésre. Az utóbbi összegből fedezik a 62 év felettiek szemétszállítási díját, ez 16 millió forint, a tűzoltóság támogatása fél évre 23 millió, a Garabonciás Diákszálló éves fenntartása 40 millió. Ehhez hasonló költségekből áll össze a fejlesztésre felhasználható összeg. A fennmaradó pénzt lehet átcsoportosítani oda, ahol igény van a támogatásra.

A polgármester kiemelte, hogy a képviselő-testület sem a Balmazújváros Sport Kft., sem a Balmaz-Kamilla Kft. üzleti tervét nem fogadta el, és felkérte az ügyvezetőket, hogy a márciusi testületi ülésre új üzleti tervet készítsenek el. Hozzátette, az álláspontok közelítése érdekében a Balmaz-Kamilla Kft. részegység vezetőivel megkezdték a tárgyalásokat, míg a Balmazújváros Sport Kft. ügyvezetőjével a következő héten ülnek tárgyalóasztalhoz. Hegedüs Péter hangsúlyozta, hogy a Balmazújváros Sport Kft.-nek és a Balmaz-Kamilla Kft.-nek el kell indulnia az önfenntartás irányába.

A lakosok többek között választ kaptak az uszodával, a sporttal, a közétkeztetéssel, az úthálózattal, a kerékpártárolókkal, a turizmussal, a Balmazújváros zöld környezet megteremtése pályázattal kapcsolatos kérdésekre is.

HBN


Itt még, 2017 júniusában a feljutást ünnepelte dr. Tiba István és a csapat
Balmazújváros - Dr. Tiba István elmondása szerint a Sport Kft. ügyvezetője csupán egy üzleti tervet nyújtott be. Úgy tűnik, viszonylag rövid időn belül a balmazújvárosi labdarúgás megjárja a menny után a poklot is. A hajdú-bihari klub nagy küzdelemben tavaly előtt feljutott az NB I-be, azonban ne...Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés