Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: építkezés a romokon

Megkezdte a felkészülést a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Megkezdte a felkészülést a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Újvároson elsősorban fiatalokra számíthat a szakmai stáb.

A balmazújvárosi stadion madárriasztó hangberendezésének kísérteties vijjogása csak még inkább fokozta a nyomasztó hangulatot, amit a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő sporttelepén érezhetett a látogató péntek délelőtt. Rossz volt ugyanis elgondolni, hogy azon a játéktéren, ahol nemrég a hazaiak még a Fradit vagy a Videotont fogadták, hamarosan csak másodosztályú összecsapások zajlanak majd. Ráadásul a bennmaradásért az utolsó pillanatig harcoló gárdából hírmondónak is alig maradt valaki. Miután a riasztót kiiktatták, csend telepedett a környékre, és Horváth Ferenc vezetőedző is halk szavúan nyilatkozott.

Nagyon megrázta

– Nagyon kevés dolog történt az életemben, ami ennyire megviselt volna, mint ez a kiesés – vallotta meg a szakember. – Sok időt vett igénybe, hogy kiheverjem, és most sem állítanám, hogy túl vagyok rajta teljesen. De az élet nem áll meg, úgyhogy csinálnunk kell tovább a dolgunkat – mondta a tréner, aki hozzátette, a helyieket is érzékenyen érintette a búcsú az első osztálytól.

Mindenki szerette volna, ha bennmaradunk, s ez a csapat meg is érdemelte volna. Nyilván azoknak is fájó pont ez, akik kijártak a mérkőzéseinkre. Alakulhatott volna másképpen is, de ez már történelem”

– mondta Horváth.

A pályán közben maroknyi, egészen fiatal játékos végezte a gyakorlatokat.

bl-3Fotó: Molnár Péter

– Nem tudom egyelőre pontosan meghatározni a célokat, mert tizennégy játékosunk igazolt el eddig, és még lehet, hogy lesznek távozóink. Amíg nem alakult ki a keret, addig nehéz megfogalmazni a célkitűzést. Egyelőre az a feladat, hogy egy új, fiatalokra épülő gárdát gyúrjunk össze itt Balmazújvároson. Szeretnénk újra fölépíteni valamit, erre most van lehetőségünk, remélem, ütőképes Újvárost tudunk összehozni. Ami a büdzsét illeti, úgy néz ki, hogy nem leszünk benne az első hatban az NB II-ben a költségvetést illetően, ami természetesen nem jelent semmit.

Nem dúskálunk az anyagiakban, de amiben megállapodunk, az mindenkinek ki lesz fizetve”

– ígérte az edző, akinek nagyon egységes gárdát sikerült kialakítania az előző idényben. Vélhetően ez az igény most sem változott.

Kell az egység

– Igen, nagyon fontos, hogy az öltözőben rendben legyünk, főleg egy olyan kaliberű társaságnak, mint amilyen mi vagyunk, ahol nem lesz túl sok kiemelkedő tudású játékos a keretben. Lényeges, hogy az egység jól működjön, és csapatként tudjunk funkcionálni. Az elsődleges szempont az, hogy jó közösséget formáljunk. Óriási kihívás előtt állunk. Az sem egyszerű feladat, amikor egy kész együttesbe kell beépíteni két-három új embert, de teljesen új gárdát összerakni nagyon nehéz. Ráadásul eléggé időigényes, de más választásunk nincs – mondta Horváth Ferenc.

bl-1Fotó: Molnár Péter

Idő közben kialakult felkészülési program. A narancssárga-feketék a jövő szombaton a Tatran Presovot fogadják, július 11-én pedig a Siófokkal csapnak össze. 14-én szombaton érkezik az ukrán FK Voliny Luck, majd a rákövetkező szerdán a Nyírbátor. Július 22-én a Cigánd SE lesz az ellenfél.

TN


Balról: Rus Adrián
Debrecen - Kölcsönbe távozik a DVSC labdarúgója, Danilo Szekulics, aki az örmény bajnok Alashkert FC-nél futballozik januárig – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A szerb középpályás új csapata a Bajnokok Ligája-selejtezőjében indul, amelyben a skót Celtic ellen játszhat majd. Rusért fizetni ...

Balmazújváros - Az élvonalba visszajutó MTK csapatához igazolt a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kapusa, Horváth László. A 30 éves hálóőr remek teljesítményt nyújtott az Újvárosban, 2015 nyarától erősítette a hajdú-bihariakat. Horváth már dolgozott együtt az MTK-t irányító Feczkó Tamással. HBN...Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés