Augusztusban kezdődik a labdarúgó-kupázás

Akt.:
Augusztusban kezdődik a labdarúgó-kupázás
Augusztusban kezdődik a labdarúgó-kupázás
Miskolc – Rövidesen lejár a több hónapos sorozatra való nevezés határideje.

Még két hét, és lezárul a nevezés a 2018/2019-es Magyar Kupa sorozatra, ugyanis az MLSZ által kiadott nevezési lapot, valamint a mellékleteit július 6-án, pénteken 12 óráig kell benyújtani.

Az NB-s osztályban lévőknek a nevezést az MLSZ verseny­igazgatóságra kell benyújtaniuk, míg a megyei együtteseknek az illetékes megyei Igazgatósághoz. A kupában kötelező az indulás az NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei I. osztályú kluboknak, míg a megyei II-es, megyei III-as (megyei IV-es, ahol van ilyen osztály) csapatok számára lehetőség a részvétel. A kupában egy sportszervezet csak egy csapatával vehet részt.

Megyei játéknapok

A kupát a Magyar Labdarúgó Szövetség írja ki, szervezi és működteti, viszont az 1-5. forduló mérkőzéseit az MLSZ megbízásából a Megyei-Budapesti Igazgatóságok szervezik. A megyei játéknapok az alábbiak: augusztus 1., augusztus 8., augusztus 15., augusztus 22., augusztus 29. Az MLSZ versenybizottsága a nevezések számának ismeretében július 20-ig meghatározza, hogy igazgatóságonként hány csapat jut a Magyar Kupa 6. fordulójába, amely a 128-as országos főtáblát jelenti.

Kiemeltek lesznek

Az is lényeges információ, hogy a 6. fordulóban (országos főtábla, első kör, 64 mérkőzés) a 2018-2019. évi NB I és NB II osztályú bajnokságban szereplő 32 csapat kiemelt lesz, a forduló sorsolásakor nem kerülhetnek egymással párosításra.

A 7. (32 közé kerülés) és 8. fordulóba (16 közé kerülés) továbbjutott 2018-2019. évi NB I. osztályú bajnokságban szereplő csapatok kiemeltek lesznek, a fordulók sorsolásakor nem kerülhetnek egymással párosításra. A 6-12. fordulók sorsolásakor nem lesz területi kiemelés.

A döntőt jövőre, 2019 májusában a Ferencváros stadionjában, a Groupama Arénában rendezik meg.

ÉMBalmazújváros.
HAON.HU


hirdetés