A véradók utánpótlása a középiskolából jöhet

Balmazújváros – A Magyar Vöröskereszt Balmazújváros Területi Szervezete minden esztendőben jutalmazza a sokszoros véradókat.

Jobb adni, mint kapni – tartja a mondás. Sajnos vannak olyan sorsok, ahol csak a vérkészítmények segíthetnek a túlélésben. Ehhez véradókra van szükség. Szerencsére balmazújvárosiak segítőkészek. A november 3-ai Véradó bálon köszöntötték a jubiláns véradókat, akik egy-egy oklevelet, valamint emléktárgyat kaptak.

Koroknai Sándor 125-ször

Hegedűs Péter polgármester köszöntője után dr. Orcsik István, a Magyar Vöröskereszt Országos Etikai Bizottságának elnöke hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy gyakorlatilag már a harmadik generáció arcait látja a vér­adásokkor. Az úgynevezett staféta apáról a gyermek, vagy adott esetben nagypapáról az unoka kezébe kerül.

A legnagyobb kérdés mindig az, hogy van-e új generáció a véradók táborában. Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei igazgató asszonya kijelentette, hogy mindig ez a legnehezebb feladat. Igen, vannak új véradók, de egyre nehezebb bevonni őket. A legújabb kezdeményezésük, hogy igyekeznek a középiskolás diákokat megszólítani, akiknél szerencsére nyitott ajtókra lelnek. 2018-ban Koroknai Sándor már 125. alkalommal adott vért, ezzel ő a legsokszorosabb véradó a városban.

– Bánhegyi Zoltán –Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés