A polgármester vetette le a hírt

Gyertyagyújtás a múzeumi kávézóban
Gyertyagyújtás a múzeumi kávézóban - © Fotó: Kovács Péter
Balmazújváros – A kávéházi adventet nem a városvezetés szervezte, ezért távolíttatták el az eseményről szóló információt a település Facebook-oldaláról.

– Balmazújváros hivatalos oldalain a város által szervezett eseményekről lehet hírt adni. A Múzeum Kávézóban megtartott gyertyagyújtás nem volt az, ezért szóltam a közösségi oldal kezelőjének, távolítsa el az erről szóló bejegyzést– válaszolta kérdésünkre Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere

A kezelő nem dönthet

A városvezetőt egyik olvasónk Naplónak írt levele miatt kerestük meg. „A mai napon arra lettem figyelmes, hogy a kávéházi események, ahol az adventi gyertyákat a város díszpolgárai, színművészei gyújtották meg, eltűntek. Az egyik Facebook-posztban azt olvastam, hogy a polgármester utasítására ezt az oldal szerkesztőjének el kellett távolítania, és minden további posztot előbb cenzúrára kell küldeni a polgármester részére” – olvasható a levélben.

– Mivel kérés nem érkezett, hogy a kávéházi gyertyagyújtásokról szóló információt tegyük fel, a hivatalos oldal kezelője pedig nem dönthet arról, hogy hírként mi kerüljön a portálra, eltávolíttattam a beszámolót. A város hivatalos Facebook-oldaláért is a polgármester a felelős – jelentette ki Hegedűs Péter.

Balmazújváros Facebook-oldalának kezelője jelenleg a felmondási idejét tölti. A polgármester kérdésünkre elmondta: a kávéházi adventi események közzétételének nincs köze a munkaviszony felbontásához. Átszervezik a hivatalos web- és a Facebook-oldalt – indokolt a városvezető.

KZS


Meggyújtották a második gyertyát is a balmazújvárosi városi advent alkalmából
Balmazújváros - A vezetők szerint üdvös lenne, ha minél több közösség gyújtana gyertyát advent idején. Tévedésben vannak azok a balmazújvárosiak, akik azt hiszik, hogy lakóhelyükön van egy városi és van egy fideszes adventi gyertyagyújtás – derül ki Hegedűs Péter (független) polgármester és Tiba ...Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés