Balmazújváros: ideje megszakítani a negatív sorozatot

Tamás László
Tamás László - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – Tamás László úgy véli, elsősorban a széleken lehet sebet ejteni a szegediek masszív védőfalán.

Az utóbbi időben hullámzó teljesítményt nyújtó Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttesét fogadja a Merkantil Bank NB II. 31. fordulójában. A vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzésen a táblázat ötödik helyén tanyázó hajdúságiaknak lesz elszámolni valójuk a hetedik pozíciót birtokló csongrádiakkal, ugyanis az előző években négy vereség mellett Feczkó Tamás tanítványai csupán egyszer tudtak pontot rabolni a vetélytárstól a bajnokságban, tavaly ősszel 1–1-es döntetlennel zárult a gyulai összecsapás.

– Nehéz ütközetre készülünk, hiszen az úgynevezett mumust látjuk vendégül – vágott bele Tamás László. – Minden bizonnyal a stílusa miatt nem fekszik nekünk a szegedi alakulat. Riválisunk a masszív védekezésre fektet nagy hangsúlyt, valószínűleg idegenben még inkább betömörülnek. Általában a hátsó alakzatukat öt bekk alkotja. Ezt a szisztémát talán a széleken tudjuk majd a legkönnyebben feltörni, betörésekkel és beadásokkal hozhatjuk őket zavarba. Egyébként a Balmazújváros jobb eredményeket ér el olyan együttesekkel szemben, amelyek játsszák a futballt. Mindezek ellenére a győzelem a célunk, szeretnénk visszatérni arra az útra, amiről az előző hetekben sajnos letértünk.

Gyakran büntetik

A védő a legutóbbi játéknapon szerepelhetett ismét az újvárosi csapatban, az előző hetekben eltiltás miatt nem számíthatott rá a szakma stáb.

– Három mérkőzést kellett kihagynom, amit sokalltam. Nehéz volt kívülről nézni a fiúkat, szerettem volna nekik a pályán segíteni. Múlt héten Dorogon szenvedtünk 1–0-s vereséget. A házigazda a tizenötödik percben megszerezte a vezetést, ezt követően átadta nekünk a területet. Próbáltunk kezdeményezni, mentünk előre becsülettel, volt, amikor a gólvonalról vágták ki a labdát, ám nem jött össze a pontszerzés – fogalmazott a hátvéd, akinek ebben a szezonban már tizenkét alkalommal mutatták fel a sárgát, emellett kétszer kiállították. – Körülbelül négy-öt alkalommal duma miatt kaptam lapot, ha ezt leszámítjuk, szerintem egy belső védőtől nem sok az adott mennyiség. Először a Puskás Akadémiával vívott találkozón küldött le a pályáról a játékvezető. Ezt a döntést nem tartottam jogosnak, mivel engem ütöttek meg. A második piros a Békéscsaba ellen villant, így mint visszaeső, három meccsről maradtam le.

Nem gondolnám, hogy a sporik utaznának rám, a lapok többségét korrekt ítéletnek tartom

– zárta mondandóját a 29 esztendős labdarúgó.

HBN-BÁ