Balmazújváros: együtt sikerülhet!

Balázs Sándor
Balázs Sándor - © Fotó. Derencsényi István
Balmazújváros – Balázs Sándor szerint ha azt nyújtják majd, amire képesek, meglehet a siker.

A szezon meglepetéscsapata, a Budakalász látogat a férfi kézilabda NB I. 20. fordulójában a Kőnig Rendezvényközpontba – az újvárosiak és a Pest megyeiek szombaton 18 órától mérkőznek meg.

Jó helyzetből, a tabella ötödik helyéről várja az összecsapást az újonc Budakalász, a Balmaz viszont csak az utolsó előtti, 13. helyen szerénykedik. Így nem kérdés, mindent be kell vetniük a hátralévő fordulókban Magi Serra tanítványainak, ha ki akarják harcolni a bennmaradást. Első lépésként a a szombati derbit kellene behúzniuk a hajdú-bihariaknak.

Immár Balázs Sándor játékára is számíthat az újvárosi gárda. A balátlövőt még a február 11-i, Komló elleni bajnoki után tiltotta el a Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága. Az indoklás szerint sportszerűtlenség/ellenfél veszélyeztetése/tettlegesség miatt március 11-ig nem szerepelhetett élvonalbeli mérkőzésen a játékos, aki most térhet vissza. – Rossz volt a pályán kívülről nézni az eseményeket, nehéz megélni, hogy nem tudom segíteni a társaimat. Az edzésmunkát ugyan úgy a csapattal végeztem, és alig vártam, hogy újra játszhassak – mondta el a Napló érdeklődésére Balázs, aki a Budakalásszal szembeni meccsre is rátért.

Erős védelem

– Riválisunk egyértelműen a bajnokság meglepetéscsapata, sorra hozzák meccseiket, de ha azt tudjuk majd nyújtani, amire képesek vagyunk, otthon tarthatjuk a két pontot. A Budakalász nagy erőssége a védekezés, és a gyors lerohanások, erre épül a játékuk – fogalmazott a kézis.

A Balmazújváros hét közben egy videót is közzétett a YouTube-on, a felvételben arra buzdítják a szurkolókat, hogy minél többen látogassanak ki az összecsapásra.

– Számítunk a drukkereinkre, óriási motivációt jelentenek számunkra, velük együtt, közösen elérhetjük a céljainkat – vélekedett Balázs Sándor, akitől azt is megtudtuk, együttesükből szerencsére mindenki hadra fogható. A két gárda egyébként már találkozott ebben a kiírásban, még október 22-én, hazai pályán a Budakalász tudott nyerni 31–23-ra – az újvárosiak remélik, ezúttal ők örülhetnek.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek