Balmaz Kamilla: Kemény dió a rajton

Balmaz Kamilla: Kemény dió a rajton
© Fotó: HBN
Balmazújváros – A feljutásra aspiráló Mezőkövesd Zsóry FC–vel találkozik a Balmazújváros az NB II tavaszi nyitányán.

Érdekes találkozót, Mezőkövesd–Balmazújváros összecsapást rendeznek szombaton 16.30-tól a tavaly még élvonalbeli alakulat otthonában. Ugyan légvonalban mindössze 62 kilométer választja el Balmazújvárost Mezőkövesdtől, de a másodosztály tabellájára pillantva jóval nagyobb a távolság a két település labdarúgóklubja között. A borsodiak tagjai annak az öt csapatot számláló csoportnak, amelynek reális esélye van az osztályváltásra. Ezzel szemben az újvárosiak felett Damoklész–kardja lebeg, Szabó János tanítványait jelenleg négy pont választja el a bennmaradást jelentő 13. pozíciótól.

Sérült gólkirály

Az elmúlt szezont az NB I-ben eltöltő Mezőkövesdnél nyolc labdarúgó érkezett télen, míg a távozók listáját öten alkotják. A szerződtetett játékosok közül kiemelendő Bajzát Péter, aki korábban kétszer lett az élvonal gólkirálya. A csatáron kívül ugyancsak első osztályú tapasztalattal felvértezett focistának számít Dvorschák Gábor, Sváb Dániel és Gengeliczki Gergő. A hajdúsági védők fellélegezhetnek, ugyanis Bajzát sérülés miatt lemarad a szombati összecsapásról, mellette Kulcsár Kornél sem szerepelhet eltiltása okán. A borsodiak több figyelemreméltó eredményt produkáltak az edzőmeccsek során, például a Lokit 4–1-re legyőzték, míg a DVTK ellen 1–1–re végeztek. A pontvadászat felénél a harmadik helyen tanyázik a Mezőkövesd 29 egységgel, hazai gyepen egészen a 15. fordulóig veretlen maradt Tóth László–legénysége, ekkor a Vasas szakította meg a jó szériájukat.

Sok hiányzó

A balmazújvárosi vezetőedző, Szabó János még a hét elején elmondta a Naplónak, hogy több játékosára nem számíthat a 2015–ös esztendő első bajnokiján, így valószínűleg a holtszezonban megszerzett újoncok közül többen a kezdőcsapatban találják magukat. A két egylet gólgazdag találkozót vívott egymással Balmazújvároson az első fordulóban, a mérkőzés végét jelentő sípszó pillanatában 3–2–es kövesdi sikert mutatott az eredményjelző. Legutóbb a borsodi városban 2013 áprilisában játszott döntetlennel végződő bajnokit a két együttes, hasonló eredménnyel valószínűleg szombaton is elégedettek lennének a balmazújvárosiak.

HBN–BÁ