Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: újra villant a „szupercsere”

Akt.:
A Puskás Akadémia csapatát fogadta az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Balmazújváros
A Puskás Akadémia csapatát fogadta az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Balmazújváros - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Az újvárosi futballisták nagyot küzdöttek, és kétszer is egyenlítettek a Puskás ellen.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Haladás térdre kényszerítése (2-1) után a Puskás Akadémia legyőzését tűzte ki célul: a két újonc szombaton csapott össze a hajdúságiak stadionjában. Horváth Ferenc nem tartotta magát a „győztes csapaton ne változtass” elvhez, hiszen Tamás László, Haris Attila és Rácz Ferenc is beverekedte magát a kezdőbe az előző héthez képest.

Három meccs óta nem kaptunk ki, ez már egy olyan komoly sorozat, mint amilyen a Szomszédok volt, és pont annyi pénzből hoztuk össze, mint ahogyan ők.” Horváth Ferenc

Eltékozolt ziccer

Az viszonylag hamar eldőlt, hogy nem gól nélküli döntetlent hoz a mérkőzés, hiszen a tizenötödik percben megszerezték a vezetést a vendégek. Szögletet követően Spandler Csaba fejese Szakály Péter „kobakjára” került, az egykori Loki-játékos bólintásával szemben tehetetlennek bizonyult Szécsi Gergő. Az újvárosiak sokáig nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani, sőt, Szécsinek a félidő derekán egy kellemetlenül felperdülő labdánál kellett résen lennie. A szünet előtt ismét Sigér Dávid villantotta meg rugótechnikáját, a házigazdák csapatkapitánya tizenöt méterről bombázott Hegedüs kapujának bal alsó sarkába. A ráadásban még Rácz Ferenc adott egy „forintos” labdát Arabulinak, ám a grúz gólvágó nem tudta értékesíteni az ordító helyzetet.


Fotók: Derencsényi István

Kakaskodás

A térfélcserét követően kisebb csetepaté alakult ki az újvárosi tizenhatoson belül. Prosser Dániel esett el, tizenegyest mégsem kapott, Rus Adrián pedig nekirontott. A perpatvarba kis túlzással mindenki bekapcsolódott, Berke Balázs a feszült pillanatokat úgy zárta le, hogy Knezevicsnek és Szécsinek is sárgát adott. A hatvanegyedik minutumban ismét Pintér Attila legénysége került előnybe: Szakály beadását Prosser a kapufára „stukkolta”, a kipattanót pedig Perosevic passzírozta be. Horváth Ferenc 1–2-es állásnál tizenkilencre lapot húzott, a Balmaz trénere hármas cserét hajtott végre, Zsiga, Fekete és Kovács is lehetőséget kapott. A bátor változtatás meghozta a gyümölcsét, hiszen a nyolcvanhetedik percben egy sarokrúgás Fekete Ádámot talált meg, a csatár a földre fejelte a játékszert, a kellemetlen próbálkozást nem is tudta hatástalanítani Hegedüs. A 29 éves futballista zsinórban második alkalommal szállt be a padról, a Hali ellen győzelmet jelentő találatot szerzett, a Puskással vívott ütközeten pedig ő állította be a 2–2-es végeredményt.

Balmazújváros vs. Puskás Akadémia
Balmazújváros - A Balmazújváros hazai pályán kétszer egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott szombaton a Puskás Akadémia csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában. OTP Bank Liga, 17. forduló: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1) Balmazújváros, 714 néző, v.: Berke ...

Abból a szempontból értékes pontot szerzett a Balmazújváros, hogy kétszer is hátrányból kellett felállniuk Sigér Dávidéknak. Öröm az ürömben, hogy a Haladás és a Mezőkövesd is diadalmaskodni tudott a hétvégén, így csökkent a hajdúságiak fórja. A 10. helyen álló gárda a következő fordulóban az Újpest otthonában lép pályára.

HBN


A tények

Balmazújváros-Puskás Akadémia 2-2

Balmazújváros, 714 néző, v.: Berke

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda (Kovács Á., 69.), Sigér, Haris, Maisuradze (Fekete Á., 69.) – Rácz (Zsiga, 68.), Arabuli

Puskás Akadémia FC: Hegedűs – Osváth, Heris, Spandler, Balogh B. – Prosser (Molnár G., 71.), Mevoungou, Márkvárt (Zsidai, 80.), Szakály P. – Perosevic, Knezevic (Bacelic-Grgic, 86.)

gólszerzők: Sigér (44.), Fekete Á. (87.), illetve Szakály P. (15.), Perosevic (62.)

sárga lap: Szécsi (56.), illetve Knezevic (56.), Márkvárt (77.), Zsidai (84.)

Mesterszemmel

Horváth Ferenc: – Azt gondolom, hogy nem érdemeltünk volna vereséget. Három meccs óta nem kaptunk ki, ez már egy olyan komoly sorozat, mint amilyen a Szomszédok volt, és pont annyi pénzből hoztuk össze, mint ahogyan ők.

Pintér Attila: – Nem vagyok ideges, mert egy bajnokaspiráns Ferencváros csak 1–0-ra tudott nyerni itt, a Videoton 3–2-re, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, hogy megszerezzük a három pontot. A játékos is téved, mindenki téved, szerintem biztos, hogy volt egy tévedés a mérkőzésen, de ez benne van, mert mindenki ember, mindenki tévedhet. Saját magunknak köszönhetjük, hogy nem szereztük meg a három pontot. Sok sikert kívánok a Balmazújvárosnak a továbbiakban, és azt is, hogy kulturáltabb közönsége legyen.