Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: nem követnék a Vasas példáját

Haris Attila (j) a hétvégi, Puskás Akadémia elleni meccsen
Haris Attila (j) a hétvégi, Puskás Akadémia elleni meccsen - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Haris Attila szerint nem egy bekkelő ellenlábas vár a balmazújvárosiakra.

Alapesetben, ha a listavezető a kiesés elől menekülő riválist lát vendégül, egyértelműen az előbbi számít az ütközet esélyesének. Nos, a Dunaújváros–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő összecsapás a szabályt erősítő kivétel, hiszen a Fejér megyeiek hiába vezetik az NB III. Közép csoportját, az élvonalban a „túlélésért” küzdő hajdúságiak nagy reményekkel várhatják a szerdán 16 órakor kezdődő Magyar Kupa-találkozót. A képet árnyalja, hogy a Duna-partiak az előző kanyarban a Vasast ejtették ki, így Horváth Ferenc legénységére biztosan nem vár könnyed ujjgyakorlat.

– Egy kombinatív együttes otthonában vizitálunk, úgy gondolom, a dunaújvárosiak nem csak a védekezésre fognak nagy hangsúlyt fektetni – kezdte a beszélgetést Haris Attila. – A kupamérkőzés mindig speciális, hiszen a gárdáknak az adott kilencven perc során kell bizonyítaniuk, a bajnoksággal ellentétben itt nincs lehetőségük a javításra a következő héten. Az alacsonyabb osztályban szereplő alakulatok vállát nem nyomja különösebb teher, ha NB I-es klubbal találkoznak. Jobb játékosok alkotják a keretünket, ezt bizonyítani is szeretnénk. Bízom benne, hogy többgólos győzelmet aratunk, ám akkor sem leszünk szomorúak, ha csupán egy találattal jutunk tovább.

Nyilván vetélytársunk Vasas elleni bravúrja óvatosságra int bennünket, ennek ellenére nem félünk, állunk elébe az újabb kihívásnak!”

– nyilatkozta a Naplónak az U21-es válogatott középpályás.

Több volt benne

A Balmaz az utóbbi hetekben remek formába lendült, az előző hat fellépésén csupán egyszer szenvedett vereséget a pontvadászatban. Szombaton a Puskás Akadémiával vívott hazai csata 2–2-es remivel zárult.

– Az igazat megvallva, kicsit csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen a győzelem lebegett a szemem előtt. Szerintem a döntetlen a felcsútiakra nézve hízelgőbb. 1–1-nél egy komoly lehetőséget nem értékesítettünk, ha ezt gólra váltjuk, másképp alakult volna az összecsapás. A bajnokság első szakasza jó lecke volt, amely során hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. Az is kiderült, nem mindig a szép futball vezet eredményre, hiszen akadtak olyan mérkőzések, amikor kevésbé sziporkáztunk, mégis értékes pontokat szereztünk – zárta mondandóját Haris.

HBN-BÁ


Szécsi Gergő
Balmazújváros - Szécsi Gergő szerint az élvonalban egy pillanatra sem lankadhat a kapusok figyelme. 2–2-es döntetlennel zárult az újoncok csatája az OTP Bank Liga előző fordulójában: a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kétszer is hátrányba került a Puskás Akadémiával vívott hazai találkozón, ennek tükréb...

A Puskás Akadémia csapatát fogadta az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Balmazújváros
Balmazújváros - Az újvárosi futballisták nagyot küzdöttek, és kétszer is egyenlítettek a Puskás ellen. A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Haladás térdre kényszerítése (2-1) után a Puskás Akadémia legyőzését tűzte ki célul: a két újonc szombaton csapott össze a hajdúságiak stadionjában. Horváth Ferenc ...