Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: élesedik a helyzet, egyre közelebb a rajt

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: élesedik a helyzet, egyre közelebb a rajt
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Tamás László úgy véli, mindent megtettek a sikeres folytatás érdekében.

Javában zajlik a felkészülés az NB I-es újonc Balmazújvárosnál: Horváth Ferenc tanítványai, ha éppen nem tréningeznek, edzőmeccsen kell bizonyítaniuk. Múlt hétvégén a második vonalban szereplő Soroksár együttesével mérkőztek meg idegenben. A fővárosiak a 12. percben Kundrák Norbert révén megszerezték a vezetést, ám a 31. minutumban érkezett a válasz – a bal szélről adta be a labdát Arabuli, a remek ütemben érkező Tamás László pedig a kapu közepébe lőtte a játékszert. Több gól már nem esett a találkozón, 1–1-es döntetlenre végeztek a felek.

Az összecsapás első húsz percében nem találtuk a ritmust, riválisunk meg is szerezte a vezetést. De aztán sikerült váltanunk, átvettük az irányítást, a fölényünk pedig hamar góllá érett”

– emlékezett vissza a Balmaz egyenlítő találatát jegyző Tamás László, s úgy fogalmazott: sokkal inkább a beadás találta meg őt, nem pedig fordítva.

Várják a rajtot

Egyre vészesebben közeledik az élvonalbeli bajnokság folytatása, február 24-én, vagyis jövő szombaton a 20. forduló következik, vagyis nem sok idejük maradt a csapatoknak, hogy a lehető legjobb formába kerüljenek a tavaszi rajtra. Az újvárosiak középhátvédje szerint ők mindent megtettek az alapozás során.

– A felkészülésünk fizikai része szuperül sikerült, bírni fogjuk erővel. A játékban a védekezésünk is jól működik, viszont továbbra sem vagyunk túl termékenyek a gólok számát illetően. Igaz, nem is ebben az időszakban kell megszórni magunkat, hanem sokkal inkább majd a tétmeccseken – jelezte vélekedését Tamás, majd megjegyezte, úgy gondolja, a keretük is erősödött, várják már a rajtot. – Bizakodva tekintünk előre, a téli szünet előtt egyre jobb formába lendültünk, ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk. Még a bajnokság folytatása előtt egy Magyar Kupa-mérkőzés is vár ránk, amelyen szintén bizonyítani akarunk – mondta.

Arról is érdeklődtünk, vajon érzik-e bármilyen negatív hatását az újvárosiak, hogy nem volt lehetőségük külföldön edzőtáborozni. – Az időjárás kegyes volt hozzánk, így szerencsére az edzések nagy részét füvön tudtuk elvégezni. Talán abból a szempontból jó lett volna elutazni, hogy kiszakadjunk a megszokott környezetből, de különböző csapatépítő programokkal ezt a részét is tudtuk orvosolni – tájékoztatott a Balmaz 33-asa.

A hajdú-bihariak szerdán ismét pályára lépnek, 11 órától a Kazincbarcikát fogadják majd, a derbit zárt kapuk mögött rendezik.

HBN