Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: a bajnokság élvez elsőbbséget

Akt.:
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: a bajnokság élvez elsőbbséget
© Fotó: Égerházi Péter, archív
Balmazújváros – Az újvárosiak azért dolgoznak, hogy az idény végén alattuk húzzák meg a vonalat.

Javában tart a felkészülés a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatánál a tavaszi szezonra. Ebben a periódusban még inkább a fizikai felkészítésen van a hangsúly, de természetesen nem hiányoznak a labdás edzések sem. Az égiek eddig kegyeikbe fogadták az újvárosiakat, hiszen mindössze két kültéri foglalkozást kellett műfüvön levezényelnie a Horváth Ferenc vezette szakmai stábnak. Mivel idén anyagi okokból nem utaznak edzőtáborba, a gárda csapatkapitánya, Sigér Dávid reméli, kitart a kedvező időjárás.

Új játékelemek

– Van bőven időnk az első tétmérkőzésig, ennek megfelelően építettük fel a felkészülést is. Jelenleg az erőgyűjtés fázisában vagyunk, nem vagyunk túlterhelve, de rendesen elfáradunk az edzések végére. Az első héten végig füvön tudtunk készülni, a második hét elején kényszerültünk műfűre pár napra. Próbálunk minél többször füvön tréningezni, hiszen az a természetes közegünk, illetve az ízületeket is sokkal jobban kíméli. Folyamatosan gyakoroljuk, hogy labdaszerzés után mit kell tennie a csapatnak, kinek hogyan kell részt vennie az összjátékban. A hosszabb felkészülési időszakból adódóan van lehetőségünk új elemeket is betanulni – számolt be a játékos, aki azt is elmondta, a Ferencvárosba igazolása jelenleg nem téma.

siger

Sigér Dávid | Fotó: Derencsényi István

– Mikor ez a hír bekerült a sajtóba, folyamatosan hívtak ismerősök, hogy akkor most mi lesz, maradok a Balmazújvárosban, vagy tényleg eligazolok-e a zöld-fehérekhez. De túl sokat nem kellett ezzel foglalkoznom, hiszen még a klubok sem jutottak el a megegyezésig – zárta rövidre a témát Sigér.

Kell a sebesség

A téli szünetben nem tétlenkedett a klubvezetés, hiszen érkezett Harsányi Zoltán, a rutinos Rudolf Gergely, a grúz Lasa Sindagoridze, valamint megegyeztek Kónya Márkkal, aki Nyíregyházáról tért vissza a gárdához. Utóbbi főleg a védekezésben lehet hasznos, az előbbi három játékos viszont az ellenfél kapuja előtt érzi otthonosan magát, tehát elmondható, hogy leginkább a támadószekciót igyekeztek megerősíteni Balmazújvárosban.

– A hathetes felkészülés ideális, most is e szerint állítottuk össze az edzéstervet – ismertette a tudnivalókat Horváth Ferenc, az együttes vezetőedzője. – Orvosi vizsgálatokkal kezdtünk, felmértük, hogy melyik játékos milyen állapotban van, miben kell előre lépnie. Két hete edzünk, egyelőre főként a fizikai részen van a hangsúly. Természetesen ez nem csak száraz futásokat jelent, sok labdás gyakorlatot is beiktatunk a programba. Az ősszel az ötödik legkevesebb gól kaptuk a bajnokságban, ami egy újonc csapattól jó mutató, viszont támadásban elég kevés gólt szereztünk. A helyzeteink száma alapján többet is rúghattunk volna, úgyhogy elöl akartunk változtatni annak érdekében, hogy a tavasszal eredményesebbek legyünk. Kónya Márknak kötődése van a klubhoz, ő egy nagyon értékes játékos lehet a későbbiekben, és mellette olyan támadókat igazoltunk, akikben van sebesség, tudnak a játékunkhoz alkalmazkodni, és remélhetőleg gólokkal tudják majd segíteni a csapatot. Rudolf Gergelyt senkinek nem kell bemutatni, akár pontrúgásokból, akár kontrákból is nagyon veszélyes tud lenni. A másik két új csatár is gyors labdarúgó, akik a játékunknak megfelelő szintet képviselnek.

Próbáltunk olyan futballistákat igazolni, akik könnyen be tudnak illeszkedni, mert nekünk nincsenek hónapjaink az ilyesmire”

– ismertette a szakember.

Bajnokság vagy kupa?

Horváth Ferenc szeretné, ha együttese tavasszal – természetesen megtartva a stabil védekezést – veszélyesebb lenne az előre játékban, és döntő fontosságúnak tartja, hogy futballistái pontosabbak legyenek a befejezéseknél. Habár a Magyar Kupában is áll a Balmazújváros (a másodosztályú Győr lesz majd az ellenfele), a hangsúly egyértelműen a bajnokságon van, hiszen az első osztályú tagság megőrzése mindennél előrébb való.

hf

Horváth Ferenc | Fotó: Derencsényi István

– A bajnokság nagyobb jelentőséggel bír számunkra, mint a Magyar Kupa, de természetesen utóbbi sorozatban is jól akarunk szerepelni. Ha lehet ilyet mondani, a kupának igazán akkor van értelme, ha sikerül megnyerni, mert az ezüstérmesre senki nem emlékszik a későbbiekben. A legfontosabb feladat, hogy a bajnokság végén alattunk húzzák meg a vonalat, vagyis bennmaradjunk az első osztályban – egyértelműsítette Horváth.

Jönnek a meccsek

Szombaton lejátszotta első felkészülési találkozóját a csapat a Cegléd ellen, az Újváros szakmai stáb szerette volna, ha 2×60 percet futballoznak felek, de ceglédiek ebbe nem mentek bele, így maradt a hagyományos két félidős összecsapás. Szerdán a tervek szerint már két edzőmérkőzést játszik az Újváros, így mindenki teljes meccsterhelést kap majd.

HBN-MSZ


Balmazújváros - Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő szombaton, az ellenfél az NB II-es Cegléd gárdája volt. A két vezetőedző minden labdarúgójának lehetőséget adott, az 1-1-es végeredmény Zsiga és Hujber góljaival alakult ki. [caption id="attachment_3742106" a...Sporthírek