Ballagás Körösszakálban

Ballagás Körösszakálban
Körösszakál (HBN-Vmirjáncki József) –A végzős nyolcadikosok az osztályfőnök és az igazgató vezetésével járták be a tantermeket, ahol a nyolc év folyamán tanulmányaikat folytatták, majd gyülekeztek az iskola előtti téren, hogy búcsúzzanak, a körösszakáli iskolától.

Turi Laura hetedik osztályos tanuló az iskolások nevében kívánt minden jót a búcsúzóknak, majd Mohácsi Rita nyolcadik osztályos tanuló köszönte meg az őket tanító pedagógusoknak lelkiismeretes és odaadó munkájukat. Győri Zoltán, az iskola igazgatója meleg szavakkal értékelte a most végzett tanulók munkáját.

Érdekes színfoltja volt a tanévzárónak, amikor Pánti Irén (Bihari Inci) volt körösszakáli diák, aki 1961-ben fejezte be általános iskolai tanulmányait, a búcsúzó nyolcadikosokhoz beszélt. Elmondta hogy ő most Amerikában él. Nagyon kellemes emlékei vannak volt iskolájáról, az akkori tanárairól, akik emberségesek, segítőkészek voltak hozzá és társaihoz, hozzásegítették őket, hogy megállják a helyüket az életben.

 

Sok-sok virág és ajándék

 

Most azzal szeretné megköszönni volt iskolája gondoskodását, hogy a jól tanuló, példamutató magatartású nyolcadik osztályos diákoknak pénzjutalmat ad át. A tantestület döntötte el az arra érdemes diákok személyét. A döntés alapján Szabó Leventének, Gurbai Dittának 50-50 ezer forintot, Bazsó Lajosnak 30 ezer forintot és Turi Katalinnak 20 ezer forintot adott át. Ők voltak azok a tanulók, akik éveken keresztül jól tanultak, közösségi munkájukban, a kultúra és a sport területén kiváló munkát végeztek, példát mutattak ezzel társaiknak. Pánti Irén azt is bejelentette, ezt a szándékát a következő években is folytatni fogja.

Az ünnepség befejezéseként a ballagáson megjelentek sok-sok virággal és ajándékkal halmozták el a nyolcadik osztályt most befejező diákokat.

Vmirjáncki József