Ballag már a vén diák…

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Több mint 150 nyolcadik osztályos tanuló búcsúzik el a Debreceni Egyetem gyakorló általános iskoláitól péntek és szombat délután.

Büszkék lehetnek a DE Arany János Gyakorló Általános Iskolájának pedagógusai, hiszen minden végzősük továbbtanul, ráadásul legtöbben ott, ahol a legjobban szeretett volna. Az „aranyos” tanulók kétharmada folytatja tanulmányait gimnáziumban, a többiek érettségit adó szakközépiskolában, és mindössze ketten választottak szakiskolát. A három nyolcadikos osztály 65 diákja pénteken 17 órakor búcsúzik el iskolájától. A ballagási ünnepség kezdetén, a hagyományokhoz híven, virágokat helyeznek el iskolájuk névadója, Arany János szobránál. A rendezvényen öten kapnak majd nevelőtestületi dicséretet, nyolc éven át tartó kiváló tanulmányi eredményükért és példás magaviseletükért.

Szombaton a DE Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájából is elballagnak a „vén” diákok. Az ünnepség 17 órakor kezdődik az iskolaudvaron, ahová a hetedikesek sorfala között vonul be a négy végzős osztály. Az intézménytől búcsúzó 91 tanuló többsége a város legjobb középiskoláiban folytatja tanulmányait. A DE Kossuth Lajos Gyakorló és a Tóth Árpád Gimnáziumba húsz-húsz, a Fazekas Mihály, és a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumba pedig tíz-tíz diák nyert felvételt. De népszerű volt az Ady Endre Gimnázium és a Bethlen Gábor Szakközépiskola is. Az ünnepélyes zászlóátadás után az osztályfőnökök lufikat eresztenek a magasba, így engedik útjukra jelképesen végzős diákjaikat.

– Debreceni Egyetem –