Helyi közélet

2017.03.08. 11:02

Kommunista csökevény?

<em>Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter finoman (vagy nem is annyira finoman?) helyre tette a mérnöki kamara egyik prominensét, amikor a szakember egy gazdasági fórumon azt „dörgölte a politikus orra alá”, hogy az építési engedélyezési eljárás egyszerűsítése túl jól sikerül(t).</em> Petneházi Attila írása.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter finoman (vagy nem is annyira finoman?) helyre tette a mérnöki kamara egyik prominensét, amikor a szakember egy gazdasági fórumon azt „dörgölte a politikus orra alá”, hogy az építési engedélyezési eljárás egyszerűsítése túl jól sikerül(t). Petneházi Attila írása.

Azzal ugyanis, hogy parlamenti jóváhagyás esetén immár a 300 négyzetméternél nagyobb lakóépületeknél sem lesz kötelező az építési engedély beszerzése, valójában az állam „időzített bombát rejt” az épülő házak alapjába. A miniszter (és ezt nem is rejtette véka alá) ezzel szemben csökevényes kommunista gondolatnak tart minden olyan felvetést, ami a polgárok feletti bármiféle bábáskodást szorgalmaz. Szerinte az építtetők ugyanúgy felnőtt emberek, mint a tervezők, és az államnak semmi oka azt feltételezni, hogy távol áll tőlük a felelős gondolkodás. Meg amúgy is, a bürokráciát irtani kell…! A baj csak az, hogy ezúttal többet veszíthetünk a vámon, mint amennyit nyerhetünk a réven. Mert lehet, hogy az önkormányzat építésügyi előadójának az asztalán néhány aktával kevesebb tornyosul majd a törvénymódosítás után, de ha csak egyetlen ház összedől a településen, az nemcsak a mentőknek és tűzoltóknak, de a rendőröknek, a bíráknak, sőt akár a börtönőröknek is pluszmunkát jelent majd.


A Naplónak nyilatkozó mérnöknek komoly aggályai vannak a tervezett törvénymódosítás kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában