Balesetveszélyes játékokat foglaltak le a pénzügyőrök

Balesetveszélyes játékokat találtak a pénzügyőrök az éjjel Nagylak közelében, mikor ellenőrzést tartottak a 43-as főúton.

A megállított kamionban a papírokon szereplőnél ezerkétszázzal több játék volt és azok is rossz minőségűek, balesetveszélyesek voltak.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának keddi közleménye szerint a pénzügyőrök egy román teherautót állapítottak meg, és azért vizsgálták át tételesen, mert felkeltette a gyanújukat a sofőr által felmutatott négy, kézzel írott számla.

A rakodótérben a számlákon feltüntetett 2108 darab játék helyett több mint 3300 darabot találtak. A “Bakugan” feliratú dobozokban lévő játékok egy részén a fröccsöntéskor keletkezett egyenetlen felület nem volt eldolgozva, ami balesetveszélyes lehet a gyerekekre.

A Védjegy- és Szerzői Jogvédő Alapítvány eseti szakértőjének véleménye a játékok igen gyenge minőségű hamisítványok. A rajtuk található márkajelzés, illetve logo miatt egy másik, eredeti termékre hasonlítanak, így tökéletesen alkalmasak a vásárlók megtévesztésére.

A vámhatóság a több mint 5,5 millió forint értékű szállítmányt lefoglalta. Ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , , ,