Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.29. 11:51

Új iroda, több rendőr Nyírteleken

<p>Nyírtelek - A település vezetői remélik, hogy a körzeti megbízottak nagyobb létszáma, illetve hatékony munkája visszatartó erő lesz a bűnözők számára.</p>

Hétfőn közmeghallgatáson mondhatták el véleményüket, problémáikat Nyírtelek lakói, szerdán pedig már körzeti megbízotti iroda átadásán vehetnek részt, vagyis szinte minden napra jut valamilyen program a városban. (S akkor még nem is szóltunk a csütörtöki majálisról, a vasárnapi dózsaszőlői templombúcsúról.)

Az önkormányzat hétfői rendezvényén szó volt a 2007-es esztendő eredményeiről, valamint az idei év terveiről, a benyújtandó pályázatokról. Az érdeklődők hallhattak tájékoztatást a szennyvízcsatorna-hálózat építésére benyújtott pályázatról is.
A közrend, közbiztonság kérdése mindig is érzékeny pontja volt Nyírtelek mindennapi életének, hiszen a szórt településszerkezet miatt nem könnyű ügyelni a vagyoni biztonságra. Külterületen és belterületen is gyakoriak a betörések, a lopások. Igaz, az önkormányzat korábban is törekedett a közbiztonság fokozása érdekében összehangolni a polgárőri szervezetek, a mezőőrök, a szomszédos települések polgárőreinek és a rendőség dolgozóinak munkáját.

Ezt a bűnmegelőző munkát szeretnék fokozni a körzeti megbízotti iroda átadásával, valamint a körzeti megbízottak számának növelésével. Mint Magyar László polgármester lapunknak elmondta, az eddigi két főről hat főre növekszik a körzeti megbízottak létszáma. Az Iskola úton április 30-án 14 órakor avatják fel az irodát, amelyet egy meglévő épület felújításával alakítottak ki. Az épületet a Nyír-Tel-Szol Kht. újította fel önkormányzati forrásból. A település vezetői remélik, hogy a körzeti megbízottak nagyobb létszáma, illetve hatékony munkája visszatartó erő lesz a bűnözők számára.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!