Balesetet okozott, majd otthagyta a sérülteket egy fiatal férfi Debrecenben

Akt.:
Póznának csapódott egy autó Erzsébet utcán
Póznának csapódott egy autó Erzsébet utcán - © Fotó: Matey István
Debrecen – A debreceni rendőrök őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves férfit.

Egy gépkocsi közlekedett november 17-én este 9 óra körül Debrecenben, az Erzsébet utcán a Petőfi tér felől a Salétrom utca irányába. A sofőr haladása során egy jobbra ívelő kanyarban a jármű sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, amely során felhaladt az úttest közepén lévő járdaszigetre, ahol kidöntött egy forgalomirányító jelzőlámpát, majd továbbhajtott és nekiütközött egy villanyoszlopnak. A balesetben a jármű egyik utasa könnyű, másik utasa pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a sofőr azonban a helyszínről a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elmenekült.

A rendőrök az esetről történt bejelentést követően adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy a gépkocsit egy helyi autómosóból – a tulajdonos tudta és engedélye nélkül – hozta el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi, akit rövid időn belül azonosítottak és országos elfogatóparancsot adtak ki ellene. Miután a 23 éves helyi lakos megtudta, hogy a rendőrök keresik, november 20-án önként feladta magát a Debreceni Rendőrkapitányságon. A nyomozók S. Dávidot, aki érvényes vezetői engedéllyel nem is rendelkezik, gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gyanúsítottal szemben segítségnyújtás elmulasztása bűntett, jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Fotó: Matey István
Debrecen - A vasútállomás felől tartott a belváros irányába egy kisteherautó vezetője péntek éjszaka az Erzsébet utcán, amikor eddig tisztázatlan körülmények között, a Szív utcánál lévő, enyhén ívelő pályáról lesodródott, kidöntött egy jelzőlámpát, majd egy az út túloldalánál lévő póznának csapódott...