Balesetekhez és tűzhöz is vonulniuk kellett a lánglovagoknak

Balesetekhez és tűzhöz is vonulniuk kellett a lánglovagoknak
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – A hétvége első napja sem telt el eseménytelenül a megyében. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Szombat délelőtt Hajdúszoboszló külterületén másfél hektáros területen égett a nádas. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt Debrecen külterületén a 48-as számú úton. A debreceni hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték el.

A csatornapart égett Egyek külterületén. A város önkormányzati tűzoltói vonultak, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Egy személyautó és egy kamion ütközött össze tegnap délután Hajdúhadház külterületén a 4-es számú főúton. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez. A személygépkocsi vezetője az összetört autó roncsaiba beszorult, ezért őt a tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki. A sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a rendőrség teljes útzára mellett.

Kigyulladt egy vasúti talpfa szombat délután Konyár-Sóstó külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel avatkoztak be.

Hat hektáros terület lángolt Szakoly külterületén. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték el a tűz eloltását.

Késő délután Földesen egy hektáron égett a száraz gaz. A tüzet a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották el.

Az árokparton húsz négyzetméteren égett a száraz avar, Magyarhomorogon. A komádi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Kora este Sárrétudvari közelében egy hektáron lángolt a nádas, ezért a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység egy vízsugár segítségével eloltotta a tüzet.

Egy közel harminc négyzetméteres gazdasági épület lángolt teljes terjedelmében szombat este Nádudvaron, a Kisszőlős kert utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.